Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tegyek ha nagyon megsoztam...

Mit tegyek ha nagyon megsoztam az ételt és most nagyon gyorsan üt a szivem?

Figyelt kérdés
2016. nov. 21. 16:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez attól lenne? Minden esetre, ha azt akarod, hogy a só gyorsan távozzon, igyál sok folyadékot!
2016. nov. 21. 16:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Bekepzeled:D

Mar regen bebizonyitottak, hogy semmi koze a kettonek egymashoz. Sot, rengeteg a sohianyos ember, ami aztan azt okozza, hogy atszalad rajtad a viz, gyakori eros fejfajasod van, szedules stb. Ne hipochonderkedj. Kepzeld, en kepes vagyok magaban megenni egy evokanal sot, es olyan alacsony a vernyomasom, hogy azt sem tudjak hogy vagyok meg eletben.

2016. nov. 21. 17:09
 3/7 A kérdező kommentje:
A so tudtommal felviszi a vérnyomást
2016. nov. 21. 17:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A töménytelen sófogyasztás emeli a vérnyomást,de a pulzuszámnak semmi köze sem a sóhoz,sem a vérnyomáshoz. Sőt. Ha valakinek magasabb a vérnyomása,akkor alacsonyabb a pulzusszáma és akinek alacsonyabb a vérnyomása,annak magasabb a pulzuszáma (legalábbis normál esetben),mert így kompenzálja egyik a másikat. Ha sokat iszol az "kimossa"magávala sót,de az biztos,hogy nem ettől üt gyorsabban a szíved.
2016. nov. 21. 18:05
 5/7 teelapo válasza:
100%
Ja, én is úgy tudom, hogy valamikor régen csináltak egy tanulmányt, amiben extrém mennyiségű sót adtak kísérleti állatoknak és abból jött a sok só = magas vérnyomás összefüggése. Ami igaz is, csak modjuk 1kg sót kellene megenned hozzá naponta. A mai sószegény étkezés divat inkább rossz mint jó, mert a sóhiány aztán tényleg okoz rossz dolgokat. Vagyis sózd meg nyugodtan, ahogy jólesik; attól biztosan nem lesz magas pulzusod/vérnyomásod.
2016. nov. 23. 10:22
 6/7 anonim ***** válasza:

A túlzásba vitt sózástól nem úgy lesz magas vérnyomásod, hogy megsózod, megeszed, és egy perc múlva megy a szived mint az állat :-)

A rendszeres túlsózás miatt évtizedek alatt alakulHAT ki magas vérnyomás.

Nem vagy te egy kicsit hipochonder?

2016. nov. 24. 09:55
 7/7 anonim válasza:
Ülj le a "sziveddel" es beszeljetek meg a dolgot h nem szandekos volt a vacsi elsozasa es ha ilyen tortenik akkor se bantson..
2016. nov. 24. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!