Mi lehet a baj? Mostanában kezdtem el rendes kávét inni, előtte csak 3 az egyben kávét ittam, és akárhányszor iszok, mindig nagyon rosszul leszek. Elkezd nagyon erősen és gyorsan verni a szívem, remegek, nehezen kapok levegőt.
A vérnyomásommal lehet valami baj?
A pulzusom általában elég magas. Egyébként volt egy nagy szünet, tavasszal ittam kávét utoljára, aztán legközelebb ősszel, és ugyan ez volt a reakció, hiába hogy nem ittam több hónapig.
El kellene vele mennem orvoshoz vagy elég ha kerülöm a kávét? (semmi egyéb koffeines dolog nem hat rám így csak a kávé) Általában végszükség esetén iszom, de nehéz nélküle bírni a végzős évet. 18/L
Ha normális amúgy a vérnyomásod, akkor nincs szükséged a kávéban (rendes kávéban) lévő koffeinre. Ergo a tested megmutatja.
Hiszen a kávé emeli a vérnyomást.
Ha csak az ízéért fogyasztod, akkor utánzatokat keress: hosszúkávé nagyon gyengén, koffeinmentes, meg a 3 az egyben félék.
Az lehet a stressz, a hajtás, inkább valami kellemes pihenési formát kellene keresni, persze napközben ezt nem lehet megtenni. Vagy egy jó erős fekete teát inni, az is élénkít, viszont mivel tea, át is melegít.
Vagy lehet esetleg vashiány is, ezt egy vérvétel megmondja, vagy vitaminhiány, pl. B-vitamin.
Olyan is van, hogy krónikus fáradtság szindróma, szerintem ilyenen én már átestem, ja és nem tudják az okát (nem nálam, egyáltalán nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!