Ez lehet szívinfarktus? Pánikbeteg vagyok, így bizonytalan is.
Tegnap óta borzalmasan erősen ver a szívem reggel is arra keltem, hogy megfulladok annyira kalapál. Ez mind amellett hogy frontint szedek, aminek elvileg a pulzusom is normalizálnia kéne. Normál ütemben ver viszont nagyon erősen.
Most meg össze-vissza szúrkál a mellkasom, azt meg, hogy zsibbad a kezem nem tudom beképzelem e... De nagyon rosszul vagyok, és egyedül.
20/L
Egyébként nem lehet szívinfarktus.Ha a szívinfarktus egyszer elkezdődik, az le is játszódik úgy, hogy nem marad nyom nélkül.Tehát az infarktus az nem olyan, hogy időnként megijesztget, aztán elmúlik, mintha mi sem történt volna és te szépen teszed a dolgod tovább.Egyéb súlyos szívbetegségeknek is vannak többnyire külső, látható jelei is, például lábak, bokák duzzanata, ödéma egyéb helyeken, kis terhelésre is nagy kimerültség, szemek, száj, körmök lilás elszíneződése(tartósan).Stb...
az angina pektorisz, tehát a koszorúér miatti szívfájdalom járhat erős mellkasi fájdalommal, néha önmagában csak ennyi.Viszont ha ez a kiváltó ok, ezt szívultrahanggal, sokszor hallgatózással is, észreveszi az orvos.ez még nem infarktus, azonban egy figyelmeztető jel, hogy a szív mielőbbi kezelésre szorul.Azonban ha nálad ez lenne, már kiderült volna.
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ!
Azóta kaptam beutalót kardiológiára, alapos kivizsgálásra, mert csak nem akar azóta se rendesen kalapálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!