Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Létezik, hogy berúgtam a...

Létezik, hogy berúgtam a köptetőtől? (Mixtura Pectoralis)

Figyelt kérdés

Én egyáltalán nem bírom az alkoholt, a 2,5%-ös sörtől (egy fél doboznyitól) is becsípek, ezért hosszú évek óta nem iszok semennyi alkoholt vagy alkoholos bonbont. Ennyit elöljáróban.

Hörgőgyulladásom van, így kaptam köptetőt. Elüőször Elixirium Compositumot (abban is van alkohol), attól még sosem volt semmi bajom (évek óta azt szedem, ha köhögök). De mivel ez a betegség elhúzódott, így a doki másikat rt fel, mert az Elixiriumban bróm van és nehogy bromizmusom legyen, mert felhalmozódik. Szóval kiírt egy másikat,de csak ma vettem be: 10 ml Mixtura Pectoralist. Éhgyomorra vettem be (az antibiotikum már rég felszívódott, azt 10-kor vettem be), mert az Elixiriumot is így szoktam kelés után (14kor eltem fel, akkor vettem be a köptetőt is).

Most 16_17 van ésmég mindig zsibbad az egész testem és minden olyan fura...mintha nem úgy érzékelném a tapintást (pl villenytúket ahogy ütem), stb. Szóval fura.

Most nemrég ettem mülit fél liter tejjel, és lefekszem, csak elmúlik.

25 éves vagyok, nő, 47-48 kg, ha ez számít.

A lényeg: ti is jártatok már így? Vagy hasonlóképp? Ilyenkor mi a teendő, hogy ygorsabban kiürüljön az alkohol-persze a sok vízivásmellett?

a válaszokat előre is köszi!

2016. okt. 23. 16:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanezt tapasztalom ettől a köptetőtől (sőt, a kakukkfüvestől is), de nem hiszem, hogy ezt az alkohol okozza, ugyanis az alkoholtartalma szinte kimutathatatlan, nem véletlen, hogy gyerekeknek is adható. Valószínűleg valamelyik növényi kivonatnak van egy enyhe bódító hatása. :)
2016. okt. 23. 22:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Huhh, első körben, bocsánat a megfogalmazásért, nem voltam a legjobb formámban...

Köszönöm a szépen a választ! Kiderült, hogy efedrin érzékenységem van, azért reagáltam ennyire rosszul a köptetőre - a köptető egyik hatóanyaga az efedrin.

Sajnos a kérdés feltétele után súlyosbodtak a tünetek, éjfél lett, mire jobban lettem. A "hivatalos" mellékhatásokból az összes mutatkozott rajtam sajnos:

"szorongás, remegés, álmatlanság, zavartság, fokozott ingerlékenység, gyengeség, idegrendszeri zavarok, hányinger, hányás, magas vérnyomás, gyors szívverés, szívritmuszavar, szívdobogásérzés, szívtájéki fájdalom, légzészavar, izzadás, fejfájás, félelemérzés."

Válaszoló: nem lehet, hogy te is efedrin-érzékeny vagy?

2016. okt. 27. 17:25
 3/4 anonim ***** válasza:
A kakukkfüves köptetőben nincs efedrin, ezért az én esetemben valami más lesz, de azért örülök, hogy neked kiderült az oka! :)
2016. okt. 27. 18:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezt már én is éreztem
2016. nov. 28. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!