Tüdőgyulladásból hogyan és mennyi idő alatt épül fel a cica? Köptetőtől még jobban fog tüsszögni és folyni az orra?
1 hete kezdődött nála nagyjából, nem tudott nyelni, nehezen kapott levegőt, "dörmögött", "szörcsögött", gubbasztott. Elvittük egyből állatorvoshoz, aki fogíny-gyulladást állapított meg (1 foga ki is esett nemrég). Kapott antibiotikumot injekcióban is, illetve itthon adagolható gyógyszert is. Az orvos akkor azt mondta, a fogíny-gyulladás lejjebb húzódott neki, ez mehetett rá a légcsövére és a tüdejére. Amióta megkapta a gyógyszereket az ínye szinte teljesen meggyógyult, nem veszi dörmögve a levegőt, illetve nyelni is tud, viszont állandóan tüsszög, de rengeteget, még jobban szörcsög, erősen folyik az orra (színtelen, nem gennyes a váladék). Ma ismét elvittük az állatorvoshoz, aki megvizsgálta (ultrahanggal a húgyhólyagját, stb.), azt mondta, tüdőgyulladása van (láza nincs és nem is volt), adott neki ismét antibiotikumot, vízhajtót és köptetőt. Szerintetek mennyi időn belül várható javulás? Felépül teljesen? A köptetőtől még jobban fog tüsszögni és folyni az orra?
Egyébként benti bak macska, ivartalanított, a házban él velünk, nagy a mozgástere bár azért kicsit túlsúlyos, minden oltást, féreghajtást folyamatosan megkapott, lazacon ,csirkemellen és whiskason él.
Írjatok legyetek szívesek tapasztalatokat, nagyon aggódom, ő nekünk a minden! :) Előre is köszönöm!!!!
A tüdejét megröntgenezte? Nagyon fontos lenne a pontos diagnózishoz. Ilyenkor kenetet is szoktak venni, mert a megfelelő kezeléshez tudni kell, hogy vírusos vagy bakteriális-e? Nem biztos, hogy egyszerű megfázás okozta. A tüdőgyulladás macskáknál általában más betegségek tünete. Furcsa, hogy nincs láza. A köptetők elméletileg jók, hogy könnyebben fel tudja köhögni a letapadt váladékot.
Fontos lenne, hogy mindig legyen tiszta vize, az is segít, hogy könnyebben kiköhögje a nyálkát.
Ha nem bízol teljesen az orvosban, megnézetheted másikkal. Több szem többet lát. Nem muszáj megmondanod, hogy pontosan kinél voltál előtte.
A köptetőtől jobban fog köhögni és tüsszögni, ez a lényege, hogy a váladékot feloldja. Hogy mikor épül fel, azt nem lehet megmondani. Nekem a kutyám volt hasonlóképp beteg, mikor örökbefogadtam, én is megijedtem a harákolástól, amit levágott, de ez kellett ahhoz, hogy feljöjjön a váladék. Ő három hétig kapott antibiotikumot és csak azután múlt el a köhögés.
Azt a Whiskast azért én is lecserélném jobbra, mert az a 4% állati melléktermék aranyáron nem sokat segít a macska immunrendszerén.
Köszönöm szépen a tanácsokat, rég jártam erre, hatottak a gyógyszerek és meggyógyult a kicsikém! :)
Egyébként az íny-gyulladásból kezdődött valószínűleg ami picit ráment a tüdejáre, és fura egybeesés, kiderült, hogy a a Kitekat macskakajára allergiás, amikor azt adtunk neki jóval a betegsége után, elkezdett folyni az orra, köhögött, tüsszögött és nehezen szedett levegőt, és emlékeztem rá, hogy pont akkor, amikor szintén hasonló tünetei voltak, kb 1 hétig azt kapott enni...azóta nagyon figyelünk rá! Bár előtte is figyeltünk..
Szóval ha bárki cicájának megfázás-szerű tünete van, figyeljen, mert lehet allergiás a cicája!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!