Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Magas vérnyomás miatt került...

Magas vérnyomás miatt került kórházba, mikor lesz jobban?

Figyelt kérdés
Igazából annyira félek, hogy valami baj lesz az apummal, magas vérnyomás miatt kellett bevinnunk és igazából már az utolsó pillanatban vittuk be.már jó pár napja rosszul érezte magát.Mostanában elég sokat idegeskedett, és a gyógyszereket sem megfelelően szedte. El is ment orvoshoz ott 220 volt a vérnyomása. És így hazakulte az orvos ezzel a mértékkel és nem adott rá semilyen gyogyszert és azt monta jojjon vissza 3 hét múlva. Montuk is, hogy ha kijön kórházból első lesz hogy más orvost keres. Szóval pénteken nagyon rosszul volt már egész nap, de estére.... hányott is, már hideg vízzel zuhanyoztatta magát, és azonnal vittük a kórházba. Ott 270 volt a vérnyomása, az orvos kétszer is mérte neki mert nem hitte el. Azután az intenzívre kerult és kapott infúziókat, már jobban van és átvitték a belgyógyászatra. Ma is voltunk látogatni, már jobban van, de aztmonta hogy hol így van hol úgy nagyon szédül. És bebeszéli magának hogy ő mennyire beteg, pedig nem így van. Jó fizikumú sokat dolgozik, komolyabb baja nem lehet. Most azt vettem észre kicsit kapkodja a levegőt ez miért lehet?
2010. ápr. 25. 21:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Örüljetek hogy túlélte, és nem kapott agyvérzést. Igenis beteg az apukád ez nem bebeszélés. Gondold el ekkora vérnyomás megviseli a szívet, tüdőt, és az érrendszert is. Jó hogy még szédül, kell neki idő amíg helyreáll az egyensúly, fog kapni majd vérnyomáscsökkentőt, amit bizonyára már kapott is. A vérnyomáscsökkentőt mennyiségét is be kell állítani, nem mindeggy mennyi a napi adag, azt az orvos tudja.A legmegfelelőbb gógyszert kell neki eltalálni, és az sem biztos, hogy amit most kap az lesz a legjobb a számára. És ha hazakerül, rá kell parancsolni, igenis szednie kell és minden nap!Jobbulást kívánok neki!
2010. ápr. 25. 21:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez így van apukádnak jobbulást kivánok éljen 100évig komolyan mondtam hello 14/f és mégegyszer jobbulást neki
2010. ápr. 25. 21:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha kapkodja a levegőt, akkor lehet, h víz van a tüdejében, ezt érdemes lenne megnézni.

Vigyázz rá nagyon, keressetek egy jó orvost, az én anyukámon már nem lehetett segíteni, de nektek remélem, h sikerül.

A gyógyszer nem játék, azt rendesen kell szedni, nem ártana egy pajzsmirigy vizsgálat, és egy teljes vérkép, nincs-e pl cukorbetegsége.

A magasvérnyomás nagyon megterheli a szervezetet, nem beszéli be magának, ő tényleg rosszul van, most az a legfontosabb, h nyugodjon meg, és találjatok egy lelkiismeretes orvost.

2010. ápr. 25. 21:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Az a legfontosabb, hogy ezt a betegséget gyógyszerekkel nagyon jól szinten lehet tartani, de amint írtad, Apud hanyagolta a gyógyszerszedést, így nem csoda, ha nagyon felment a vérnyomása! - ha a gyógyszerek rendszeres szedése mellett kordában lehet tartani a vérnyomását, valóban nem kell megréműlni, sajnos az emberek nagyon nagy százaléka él ezzel a betegséggel. Azt viszont talán a mostani rosszullét tudatosítja Apudban, hogy nem szabad ezzel játszani, igenis figyelni kell magára!

Írtad, hogy kapkodja a levegőt - ez lehet a nyugtalanság-félelem miatt is, mivel korházban van, nem hiszem, hogy víz lenne a tüdején, azt azért észrevennék, és kezelnék. Az, hogy szédül most még "normálisnak" mondható, hisz most állítják be a vérnyomását, és ez nem biztos, hogy rögtön az első napokban sikerűl... Nyugodj meg, mostmár jó úton van Apud, hogy egyre csak jobban legyen!

Jobbulást kívánok Neki! ( egy mentős lányzó )

2010. ápr. 25. 22:06
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Igen tudom, hogy ez betegség, de ő még mást is bebeszél magának. Ma már sokkal jobban volt a péntekhez képest. Nagyon remélem, hogy mihamarabb helyre jön. Igen, és hálát adok az Istennek, hogy nem kapott agyvérzést.

Puszillak Titeket!

2010. ápr. 25. 22:27
 6/8 anonim ***** válasza:

A mentős leányzónak, édesanyám úgy fulladt meg a tüdejében lévő víztől karácsonykor, h senki nem törődött vele, előtte két nappal küldték haza a kórházból, hiába hívtam mentőt, ügyeletet, egy óra volt mire kiértek, és anyu meghalt.

Szóval én már nem hiszek egy orvosnak sem, a kérdező azzal tesz a legjobbat, ha igenis kérdez, és nem hisz el mindent, amit mondanak neki.

Én is elhittem, még rá is kérdeztem, h akkor most rendben van-e anyu, számíthatunk-e valami hirtelen rosszullétre, elhajtottak, h persze, rendben van, csak hagyjam már békén őket...

2010. ápr. 26. 08:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Mentőslányzó vagyok : pontosan tudom mi folyik a korházakban (nemrég volt műtétem, ahogy viselkedtek velem, míg meg nem tudták, hogy mentős vagyok, az gusztustalan volt, és az is hogy utána meg próbáltak nyalizni!!! ) , szóval nem csodálom, hogy ez az emberek véleménye, és persze, kérdezzen nyugodtan, ezért is válaszoltam, szerettem volna megnyugtatni! Sajnálom, hogy ezek miatt az orvosok miatt elveszik a bizalom irántunk, pedig én szívvel-lélekkel megyek dolgozni minden egyes szolgálatomba - de tudom, sokan már eleve, a rossz tapasztalatok miatt kételkedve fogadnak ( megjegyzem, emiatt már szorítottak kést a nyakamhoz - azért ha belegondolsz ez sem jó élmény, mindezt csak azért mert segíteni akartam, és valaki előttem már eljátszotta a bizalmukat :( )
2010. ápr. 26. 09:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Kedves mentősleányzó, természetesen nem is rólad szólt, amit írtam, én nehezen ugyan, de el tudom hinni, h vannak még lelkiismeretes eüs dolgozók. Személy szerint én is az lennék, ápolói végzettségem van, de más területre mentem továbbtanulni. Csak forr bennem a düh, komolyan, legszívesebben bevinném a 20 hónapos fiamat a kórházba, anyu orvosához, és megkérném, h nézzen a gyerek szemébe, de úgy, h tudja, h miatta nincs nagymamája.

Nem akartalak megbántani, ne haragudj, de tényleg nagyon dühös vagyok, a kérdezőnek talán nem nekem kellene tanácsot adnom, de remélem, h nekik másképp lesz.

2010. ápr. 26. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!