Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Segítség! Mit tegyek a pattaná...

Segítség! Mit tegyek a pattanásokkal?

Figyelt kérdés

Sziasztok, Utálom magam az arcomon lévő pattanások miatt.

Mit tegyek?

Ha eltűnik az egyik jön a másik.

13 éves lány vagyok.

Mivel tudnám végleg eltűntetni? Rondanak találom magam miatta. :-(

2016. okt. 6. 14:46
 1/6 anonim válasza:

Nekem ez vált be: Oriflame Pure Skin, Face toner + Shine control cream

Igaz, rendelni kell, meg nem a legeslegolcsóbb, de használ. Nővérem is ezt használja (3 éve, én 1 éve).

Csak ajánlani tudom!

13/l

2016. okt. 6. 14:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Eltuntette őket?
2016. okt. 6. 14:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Ilyen korban ez sajnos természetes jelenség. Ami használ az a rendszeres tisztítás és hidratálás. Minden este alaposan mosd meg, majd hidratálj.

Ügyelj arra, hogy túlszárítani nem szabad, mert akkor beszárad a bőr és eltömődnek a pórusok, amik szintén pattanásokat okozhat. Ezért sem feltétlen jó az alkoholos tonikokat, lemosókat rendszeresen használni. Azokat inkább csak helyi kezelésre javaslom, egy egy pattanásra.

Ezen kívül korrektort is nyugodtan használhatsz nap közben rájuk, úgy kevésbé látszanak.

2016. okt. 6. 17:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem kell normális jelenségnek tekinteni, csak azért mert épp tinikorban vagy.. komolyabb betegség is lehet mögötte: pl inzulin-rezisztencia, góc a szervezetben - nekem garatmandulámat vették ki, hormonális gond is lehet: magas tesztoszteron, androgén, andosztrendion, esetleg petefészek...

Ha nagyon rossz a helyzet inkább menj el bőrgyógyászhoz, mert ha nem kezelnek akár 25 éves korodig is kenegetheted magad mindenféle arcápolási kütyüvel - ezek csak minimálisan segítenek külsőleg, az alapozót, korrektorokat pedig egyáltalán nem ajánlom, mert nem lélegzik alatta a bőröd rendesen és főleg egy gyulladt pattiba nagy butaság belekenni ilyen olajos vackokat, csak tovább fertőznéd és hónapokra ottmarad a heg.

Szóval bőrgyógyász, vérvétel.

2016. okt. 10. 15:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem kell a frászt hozni szerencsétlenre.

Nyilván ha súlyos, gyulladt, tömérdek aknéja van, akkor nem árt kivizsgálni de nem hiszem, hogy minden pattanásait eltúlzó tinit endokrinológiára kéne küldeni.

Másrészt a pattanások tini korban elég magas fokig tekinthetők normálisnak, ugyanis a hormonrendszer akkor indul be.

Magas tezstoszteron? Persze! Pont ez okozza a tinikori pattanásokat, ugyanis a menzesz még nem rendszeres (tán meg sem jött) és ezzel az ösztrogén progeszteron arány még nem állt be, relatíve magas a tesztoszteron. Fiúkban meg a herék kezdenek őrült tesztoszteron termelésbe. Ezzel egy épeszű orvos nem kezd semmit.

A tinik nagyobb részének amúgy pár pattanása van csak, amit ebben a korban nyilván tragikusnak látnak saját magukon.

2016. okt. 10. 17:45
 6/6 anonim válasza:

Szia! Szerezz be magadnak tea fa olaj szappant!

Tartsd tisztán az arcod reggel este mosd meg ezzel a szappanal és hidratáld minden nap.

Gyógynővény boltban lehet kapni

ilyen szappant ami nagyon jó évek óta használom sokat segitett nekem is elötte kinyomod a patonást vagy ha nem úgy is jó napota 2x meg mosod vele hidd el egy probát megér nem fogsz benne csalódni! leszáritja a pattonást és még a zsiros arcra is jó.

(Az ára350-400ft között van)

én ezzel a szappanal együtt használok tonikot is ami szintén tea fa oljos!

igy még jobb a kettő a tonik (600-700ft)

De ha jobb hatást akarsz elérni ezekkel együtt használj

Dermofil pasztátt is ! (az ára 1300-1500ft)

énis szoktam ezt használni de csak akkor ha ez a szappan nem tünteti el a pattonást mert a krém egy csoda este bekenem vele a pattonást és reggelre alig látszik valami épp hogy csak piroság azt meg egy kis korektorral vagy vékony rétegben egy kis alapozó is helyre hozza! ez nem vicc probáld ki megéri!

remélem hogy tudtam segiteni :*

2016. okt. 11. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!