Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogy tudnám megerősíteni az...

Hogy tudnám megerősíteni az immunrendszerem? Vitaminok kizárva (azokat szedem)

Figyelt kérdés
Soha nem voltam beteges, télen max 1x felment 37.5 ig akkor még mentem suliba túléltem. Idén kezdődtek a bajok pár hónapja. Belázasodtam (megfázás stb.) szokásos 37.5 egy hétig vagy 2-ig szenvedtem vele, de mentem suliba, nem mentem el sokihoz, el is múlt. Utána megint beteg lettem, szedtem Augmentint, elmúlt. Aztán pár héttel később majdnem 40 fokig (!) felment, szedtem antibiotikumot, elmúlt. Most meg megint beteg avgyok :@ már elegem van!! Elég változatosan étkezem, de főleg húst eszem. Viszont minden nap eszem gyümölcsöt és vitamint is szedek. Egyebet tudtok ajánlani???? El vagyok keseredve teljesen!! 17 L
2010. ápr. 23. 19:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Először azért néztem meg a kérdésed, mert ez a szokásos mániákus dolog... de nálad ez most tök jogos.

Valaki írta, hogy stressz miatt lehet. Engem fizikailag egy alkalom kivételével sosem viselt meg a stressz. Az az egy alkalom pedig novemberben volt. Herpesz, afta, utána meg erős betegség. (Egyébként én is ilyesmi vagyok, mint te, apróbb megfázások, max. 37.5, infralámpázok és teázok, meg több gyümit eszem, de mást nem csinálok a náthával, és suliba is megyek. orvos ezért ritkán lát). Egyik nap vicces videókat néztem (mert olyan kedvem lett), egész este, mert sokat találtam. Másnapra elmúlt az őrült erős torokfájás, és a teljes étvágytalanság. A doki csupán ACC-t adott.

Kerüld a stresszt, s legyél jókedvű. Ha tegyük fel tanulás miatt hanyagoltad a társaságot, akkor most ne érdekeljen, menj el a barátnőiddel pl. vásárolni. Otthon meg nézz meg egy vidám filmet.

Ha elkeseredsz, rosszabb lehet. Bízz benne,hogy akár magától is elmúlik ez az egész. Hidd el, segíthet. Nemcsak magamon tapasztaltam ezt fertőző betegségek kapcsán, hanem most van egy alap is, s azzal kapcsolatban is már 3 orvos mondta.

Ezen kívül szerintem is vizsgáltasd ki magad. Nem akarlak megijeszteni, viszont ki tudja, bármi lehet. Meg talán egyél kevesebb húst.

17/l

2010. ápr. 23. 20:35
 12/16 A kérdező kommentje:
Tényleg mostanában eléggé kivagyok, főleg mert egyéb bajaim is vannak :S és emiatt sok emberrel összevesztem, hogy nem megyek el orvoshoz, de nem merek. Ettől függetlenül pár hónapja van ez, akkor meg még nem voltam stresszes.
2010. ápr. 23. 20:55
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem voltál stresszes? Akkor nem tudom. Nem szakítottál akkor, amit látszólag nem éltél meg nehezen, de mégis valahol mélyen kikészített? Már csak erre tudok gondolni...

Menj el az orvoshoz! Ne félj! Valamennyire tudom, milyen érzés, mert én is orvoshoz járok köhögéssel, krákogással, orrdugulással (egyik fél éve, a többi jóval régebb óta). Jelenleg még nem tudják, mi bajom, s adnak gyógyszereket (gyengébbek, nem veszélyes, de ha hatnának, akkor rájönnének, hogy igen, ez és ez a bajom... egyelőre semmi siker). De bízom benne, hogy előbb-utóbb kiderül, mi a baj. Nálad is ki fog!

Említetted, hogy szedsz vitamint meg eszel gyümit, de sztem a cink és a C-vitamin kiemeltebben fontos, abból is jut be elég?

A 17/l voltam

2010. ápr. 23. 21:00
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem nem szakítottam akkor! Supradint szedek napi 1 tablettát, meg naponta vagy almát vagy kivit vagy banánt, uborkát, paprikát stb. Remélem minél előbb kiderül mi a bajod! Kitartás neked is!!
2010. ápr. 23. 21:44
 15/16 anonim ***** válasza:

Köszi! De neked nagyobb a szükséged rá!

Bocsi a szakítás dolog miatt, h ezt kérdeztem, de ez jutott eszembe, ami fel tudja kavarni az embert.

Te aztán jó egészségesen étkezel... Sajnos a mi korosztályunkat ált. ez nem érdekli...:(

2010. ápr. 23. 22:18
 16/16 anonim ***** válasza:
Ugyan már ne félj egy egyszerű vérvizsgálattól, elmész a háziorvoshoz, és megmondod, hogy a visszatérő láz miatt kérjen az általa szükségesnek tartott laborvizsgálatokat, amik kimutatják pl az esetleges gyulladást. (fehérvérsejtszám, vérsüllyedés, CRP)Még esetleg tüdőszűrésre és gégészhez is elküld. Jobb, ha tisztázódik, hogy nincs semmi betegség a háttérben.
2010. ápr. 24. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!