Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hetek óta fáj a derekam....

Hetek óta fáj a derekam. Leginkább akkor, ha fekszem. Csak erős fájdalomcsillapítók hatnak valamennyit. Ülni már kicsit könnyebb, ha menni kell akkor fáj a legkevésbé, de akkor is érzem a nyomást a derekamban. Volt már valakinek hasonló gondja?

Figyelt kérdés
Vesefájdalomra gyanakodtam, voltam az urológián, megnézték ultrahangon, de semmi nem indokolja a fájdalmat. Kaptam labor beutalót, még nem tudtam elmenni. Az orvos szerint gerinc eredetű a problémám.
2016. aug. 19. 16:41
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Mindenképpen a háziorvos meg az általa adott szakorvosi beutaló lesz a járható út. Ez volt tavaly is, mikor alig bírtam a jobb lábamra állni, ki is derült a csontkinövésem a talpamban. Manuálterapeutáról még sosem hallottam egyébként. Ahol most élek nem ismerek csontkovácsot, még a környéken sem. Mikor Szegeden laktam ott hallottam egy nagyon jóról. Én még porckorongsérvre is gyanakodtam, de barátnőm szerint akkor nem bírnék kiegyenesedni. Mindenesetre köszönöm a válaszaidat!
2016. aug. 19. 17:51
 12/21 A kérdező kommentje:
Kedves Talintulli! Nagyon köszönöm a videót. Ma este mindenképpen ki fogom próbálni.
2016. aug. 19. 17:57
 13/21 anonim ***** válasza:
A problémádra valószínűleg a röntgen, vagy MR vizsgálat fog némi fényt deríteni, és nem a barátnő, szomszédasszony tuti diagnózisa. Gyógyulj meg.
2016. aug. 19. 18:34
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Persze az orvosi vizsgálat által derül ki, hogy mi a konkrét problémám, de kíváncsi voltam, hogy nektek mi a véleményetek, mit tanácsolnátok, esetleg volt-e másnak is ilyen problémája.
2016. aug. 19. 18:47
 15/21 anonim ***** válasza:
Szinte teljesen biztos, hogy ez a deréktáji gerinccsigolyák közti valamelyik porckoronggal kapcsolatos gond (lumbagó, ischiáasz, gerinssérv és hasonló beceneveken). A kiboltosuló porckorong nyomja a gerinccsigolyák közül kilépő idegeket. Ha hirtelen lépett fel az erős fájdalom, akkor még az is lehet, hogy egy vírusfertőzést kaptál és ideggyulladásról van szó az érintett idegnél. Ha erről van szó, akkor számítani lehet arra, hogy a jövőben gyakrabban találkozol vele (mivel ezek a többnyire herpeszvírusok az idegek velőshüvelyében találnak menedéket és a szervezet legyengülésekor újra fellobbannak). Ibuprofen tartalmú fájdalomcsillapító (kúp formájában hatásosabb) ajánlott. Mindenesetre javasolható a deréktáj tehermentesítése, érdemes megpróbálni a denevérpadnak is nevezett gerincnyújtó készüléket vagy valami hozzá hasonló megoldást, ami kissé széthúzza a gerinccsigolyákat. Hasonló hatású egy alkalmas partnerrel végzett gerincnyújtás a gyerekkorunkból ismert sót vegyenek játék, amikor egymásnak háttal állva a szenvedő felet a másik ráhajlítja a saját hátára (közben gerinc nyújtás valósul meg). Való igaz, hogy a lassú séta a legjobb, amikor a gerinc igen enyhén hajladozik minden irányban, tehát a porckorongok nem egy irányú terhelést kapnak. Ajánlatos megszüntetni a testsúly felesleget.
2016. aug. 19. 21:00
 16/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Minden leírt szavaddal egyetértek és én is hasonlónak gondolom a problémámat az általad leírthoz. Mint írtam már több hete, mondhatni 2-3 hónapja szenvedek a derekammal. Hol hirtelen fellángol a fájdalom, hol fokozatosan kezdődik a fájdalom, de sajnos szinte állandósult. És abban is igazad van, hogy a kúp a legjobb rá. Tapasztaltam, tényleg sokkal jobban hat, mint a gyógyszer. A gerincnyújtást már más is írta, mindenképpen megpróbálom. A súlyfelesleg összességében egyenletesen oszlik el rajtam, de persze igyekszem leküzdeni ezt a 10 kg-ot. Egy fél órát sétáltam nemrég, komolyan mondom tiszta megváltás volt. Az alvástól már előre félek, mert tegnap is nagyon fájdalmas éjszakám volt, de remélem a nyújtás majd segít valamit. Kúpot meg ugye mégse használhatok minden nap, csak ha már nagyon elviselhetetlen a fájdalom. Még egyszer köszi a leírást, tényleg hasznos volt.
2016. aug. 19. 21:41
 17/21 anonim ***** válasza:

Csak annyit tennék hozzá a #15-höz, hogy a hirtelen fellépő fájdalmat leggyakrabban a csigolya mellékízületén az ízületi tok becsípődése okozza (ezt hívják a laikusok "idegbecsípődésnek".

"Az alvástól már előre félek, mert tegnap is nagyon fájdalmas éjszakám volt" - milyen pozícióban alszol? Ilyenkor a legjobb hason, nem túl puha felületen, a legrosszabb pedig oldalt fekve, "magzatpózban" (ami a leggyakoribb testtartás alvásnál, hiszen ilyenkor a legaktívabb a tobozmirigy). Ha hanyatt fekszel, tegyél valami párnát vagy még inkább rongycsomót a derekad alá, hogy az ágyéki szakasz lordosisa (befelé hajló íve) megmaradjon. Ugyanezt ülve is érdemes megtenni egy párnának vagy ilyesminek nekidőlve. Így ellazult állapotban is egyenes marad a hát és a nyak.

https://www.youtube.com/watch?v=FEW-ez0C-rs&t=24m34s

2016. aug. 20. 14:46
 18/21 A kérdező kommentje:
Tegnap napközben abszolút nem volt fájdalmam, mondjuk előtte este egy kúp segített, mert nagyon fájt a derekam. Szóval szombat rendben volt egész nap, sétálgattam, ültem sokat, semmi gond. Miután lefeküdtem viszont iszonyat fájdalmam lett megint. Ma mikor felkeltem fájdogált még egy fél órát, azóta minden rendben. Leginkább oldalt fekve alszom, de nem húzom fel a lábam. Viszont úgy is rossz. Hason próbáltam, én nem bírok úgy megmaradni 2 percnél tovább. Háton is ritkán alszom, most abszolút nem is bírok. Szóval továbbra is szenvedek rendesen.. Pedig annyira szeretek feküdni és aludni, de még ilyen betegségem se volt (pedig volt már pár), hogy pont fekve jöjjön elő. Próbáltam azt a kéz meg lábhúzatást is péntek este, de csak megfájdult tőle a lábam is :) Jobb viszont nem lett a derekam..
2016. aug. 21. 19:19
 19/21 anonim ***** válasza:
Én teniszlabdát tartok az ágyamban, legjobb a középkemény, ami picit ellapul a testsúlyom alatt. Hanyatt fekve betolom a derekam alá olyan helye, ahol a leginkább megszünteti a fájást. Persze sokszor elkezd fájni valamelyik csigolya tövisnyúlványa, de az másfajta fájdalom. Megosztok egy tapasztalatot: amikor pár éve az unokámtól elkaptam a herpes zoostert és nálam övsömör tünetei léptek fel, akkor pár napig volt olyan fájdalmam, hogy wc-re alig tudtam kimenni, majd még kb. 2 hónapig fájt is a derekam, teljes deréktáji merevedéssel, de utána jött egy kb. 3 hónapig tartó teljes tünetmentesség.
2016. aug. 21. 20:08
 20/21 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos nincs teniszlabdám. De bármit teszek a derekam alá az nekem nem jó, csak még jobban fáj. Mit szedtél amikor ez a deréktáji merevedésed volt? Mert gondolom kaptál rá valami gyógyszert.
2016. aug. 22. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!