Tollbogre kérdése:
Mi bizonyítja h hasznos dolog az álomfejtés?
Figyelt kérdés
Szeretek álmodni, jót és rosszat egyaránt, mert felfrissít. Mindig mindenfélét összeálmodok. Eleinte érdekelt az álomfejtés de aztán rájöttem h nincs értelme. A jelenlegi álláspontom az h az emberek ahelyett h élveznék elkezdik túlgondolkodni és értelmet keresnek benne.
Írjatok pls érveket ellenérveket az álomfejtés mellett
2016. júl. 12. 21:59
1/3 anonim válasza:
20 éve írom és fejtem az álmokat.Azt tapasztaltam, hogy az álmok sok évvel előre vetítenek olyan eseményeket is, amikről a valóság szintjén még nincs pontos képünk, sokszor sejtésünk sem.Így tehát figyelmeztethetnek, bajtól óvhatnak meg.Ha hiszünk benne és tudjuk használni az álomból érkező információkat.
Másrészt önismeret szempontjából is fontos lehet.
2/3 A kérdező kommentje:
Fontos lehet az álmok leírása?
2016. júl. 13. 00:25
3/3 anonim válasza:
Az nyilvánvaló,hogy álmaink ugyanabból az elménkből származnak,mint ébrenléti gondolataink.Ha értelmes elménk van,álmaink is értelmesek,bár más rendszer szerint működik.Megoldatlan,vagy megoldhatatlannak tűnő problémáinkat kihelyezi,egy veszélytelen szimbólikus "fantázia filmbe",s abban játszik a lehetséges megoldásokkal.Elménk reális része,sokszor a traumák szörnyeibe,erkölcsi gátjainkba ütközve,elkerüli az előttünk álló problémákat,vagy lecövekel azok előtt,de az álomban veszélyérzés nélkül játszhat a megoldással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!