Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nem köti meg a szervezetem a...

Nem köti meg a szervezetem a vizet? (folyton pisilni szaladgálok; száraz a szám, bőröm) Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Kezdjük ott, hogy ha megiszok egy pohár vizet, azonnal pisilnem kell, mintha átfolyna rajtam. Próbálok sokat inni (2 litert max), de a bőröm, torkom folyton borzasztó száraz, a szám cserepes, sokszor fel is reped, annyira száraz. RENGETEGET pisilek, már ott tartok, hgoy jóformán egy másfél órás előadást nem tudok végigülni, mert hiába mentem el előtte, megint csak kell. Emiatt már el se merek indulni otthonról, mert tuti hogy pár perc múlva megint rámjön. Éjszaka is ilyen durva, pedig este már nem iszom, hátha segít, de mégis lefekvés előtt minimum 2szer pisilek, aztán miután lefeküdtem nem tudok elaludni, 2-3x még minimum ki kell mennem, és sokszor éjszaka is felébredek arra hogy kell, de reggel viszont mindig ez az első dolgom. Irány a vécé, sokszor már az ébresztő előtt. És nem pár csepp jön, hanem sok! Nem fáj, nem csíp, és nem csak pár napja van ez, hanem már régóta, fél éve minimum, nem is értem egyszerűen, hogy jöhet ki ennyi folyadék belőlem, lassan olyan leszek, mint egy aszalt szilva.... Közben pedig borzasztó fáradt vagyok, itt fáj-ott fáj-amott fáj, a barátaim rajtam nevetnek, hgoy 23 éves létemre olyan vagyok mint egy vénasszony. Csakhogy az a baj, hogy nem rajtam múlik, engem is baromira idegesít, de mit tehetnék??!! Mitől lehet ez??

2016. máj. 2. 20:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Kiváltottam, de nekem azt mondták, hogy csak sürgősségire mehetek ezzel, egyébért meg fizetnem kell (szóva, ha ilyen háziorvos szerűséghez menné) IGazából nem tudom, hogyan is mködik, és nem tudom, hová mehetnék, egyáltalán kitől kérdezzem meg.
2016. máj. 2. 22:16
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul mondták.

[link]

A lényeg:

Orvosi okokból szükségessé váló természetbeni ellátások azon ellátásokat jelentik, amelyeket a tartózkodási hely szerinti tagállamban, ennek jogszabályai alapján nyújtanak annak érdekében, hogy a biztosított a szükséges gyógykezelés céljából ne kényszerüljön tervezett tartózkodásának vége előtt visszatérni az illetékes tagállamba. Ennek eldöntése minden esetben orvos-szakmai kérdés.

Tehát elmész az orvoshoz és ő dönt, hogy ez minek minősül. Szvsz a te esetedben nem kérdés.

Arra figyelj, hogy

- a Kártyát csak az adott állam társadalombiztosítási szervével szerződött szolgáltató fogadja el,

- az adott állam társadalombiztosítása/egészségügyi szolgáltatója által nyújtható ellátások igénybevétele esetén, és

- az adott tagállamban biztosítottak által is fizetendő önrészekre/kötelező hozzájárulásokra a Kártya nem nyújt fedezetet.

2016. máj. 2. 23:16
 13/13 A kérdező kommentje:
Utolsó, nagyon szépen köszönöm!!
2016. máj. 3. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!