Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez insomniának minősül?

Ez insomniának minősül?

Figyelt kérdés

Elég sokat stresszelek, tehát az okot tudom, miért nem alszok jól. Legalábbis legtöbbször ez az oka.

Van olyan, hogy lefekszek, forgolódok 1-másfél órát, majd elalszok. Van hogy éjjel is felébredek, de van hogy

csak hajnalban- késő éjjel. Onnan viszont már vagy nem alszok, vagy pár perces micro alvásaim vannak

(azt hiszem így nevezik:)). A legtöbb esetben egy adott időponthoz igazodik az ébredésem, ami pár napig- 1 hétig

nem is változik. 4 napja például mindig felébredek fél 4kor, de ijesztő módon ez minden nap szinte percre pontos.

Tegnap fél 10 körül aludhattam el, fél 4kor felébredtem (éjjel szerencsére most nem), aztán fél óra múlva visszaaludtam,

viszon 5kor ismét felébredtem, majd volt talán még egy pár perces alvásom. Ez több alvás volt összesítve mint amennyit

legtöbbször szoktam, de ennek ellenére rettentő álmos és fáradt vagyok most. Valószínüleg a stressz miatt van,

mert nyári szünetben tudtam aludni. Viszont most már a hétvégéim is rámennek jóformán, akkor is csak ritkán tudok egy jót aludni.

A fő kérdés: ez alvászavar? kb másfél éve tart. Néha jobb, néha rosszabb. Hétvégéken többnyire tudok aludni, ez tart "életben" :D

18/L

2016. ápr. 14. 18:28
 1/4 anonim válasza:
Én is szinte hasonló módon nem tudok normálisan aludni. Miota élek bajom volt az elalvassal es alvassal. Nappal rettenetes faradt is vagyok altalaban. Engem a kávé ami eletben tart.
2016. ápr. 14. 19:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia

Szerintem valts eletmodot nem biztos h alvaszavar. Talan ha ugy isten igazabol elfaradnal nem lenne gond. Es ha faradtal Mar el de gondod volt az alvassal.name akkor meg nem faradtal el igazan . Ne egy nap probalj lefaradni hanem 3 napig folyamatosan mozogj olvass stb. Keruld a mobilozast tvnezest stb lefekves elott 1-2oraval nekem regen anyu jott ra h ez a bajom. Ha nem mobilozok olyan jot tudok aludnI.:) erre mostis mobilozok de csak mert izgulok valami miatt

2016. ápr. 16. 00:54
 3/4 A kérdező kommentje:
Volt hogy egy hétig nem gépeztem, telefonozni meg nem sokat szoktam, emellett sportoltam is, de az alvásprobléma nem oldódott meg.
2016. ápr. 16. 12:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha még nem oldotott meg:

Lehetséges hogy Mellékvese-Kimerültséged van, a tünettek ilyenkor a követekzök:

gyengeség, energiahiàny, öszpontositàsi nehézségek, zavarodottsàg, feledékenység, rekedt hang, rossz emésztés, székrekedés, lehangoltsàg, àlmatlansàg, ébredés utàn sem érzed magad kipihentnek, napközben többször le kell dölnöd / szükségét érzed.

Egyéb tünetek:

-A nap korai szakaszàban/nap soràn "összeomlasz" ( Emellett még ha eleget aludtàl is elözö éjszaka, ha nincs a szervezetetben elegendö mellékvesehormon, ugy érezheted, hogy muszàj lefeküdnöd és behunynod a szemed pl ebéd elött)

-Egész nap fàradtnak érzed magad munka közben, este otthon viszont energikusabb vagy.

-Hihetetlenül kimerültnek érzed magad, de nehezen tudsz elaludni.

-Akkor is ugy érzed, hogy nem pihented ki magad, ha egész éjszaka aludtàl.

-Folyamatos verejtékezést tapasztalsz a hónod alatt a könnyebb feladatok elvégzésekor is.

- Folyamatos, csillapithatatlan szomjusàgot érzel, vagy folyton ki van szàradva a szàd, esetleg àllandoan sóra vàgysz.

-Homàlyos làtàs vagy problematikus fokuszàlàs.

-Elénkitöszerek utàni folyamatos vàgy (pl.kàvé).

Ha ezek közül a nagy része igaz ràd, akkor valoszinüles mellékvese kimerültséged van. A kezelést és a kivàlto okot leirhatom privàtba ha még fenn àll a problémà.

2016. júl. 13. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!