Fáradékonyság. Mitől?
22 éves fiú vagyok. Azon kaptam magam, hogy az elmúlt pár hónapban jobban igénylem az alvást. Míg fél-1 éve simán fent voltam egész éjszaka, akár hajnali 5-ig is, addig mostanság szinte már kívánom az alvást 1-2 körül. Ugyan dolgozom mostmár és nem tanulok (ideiglenesen, mert csak 3 hónapos szakmai gyakorlaton vagyok), de ha másnap nem megyek dolgozni, akkor is ez a helyzet. Mitől lehet, hogy kevésbé bírom ezt? Az elmúlt években hozzászoktam pedig az éjszakai bagoly életmódhoz.
Nem hiszem, hogy a munka miatt van, mert eléggé lightos és legkevésbé sem megterhelő.
Tudtok ajánlani esetleg valami vitamint, vagy valamit, ami lehet, hogy kevés van a szervezetemben és ezért alakult ki ez nálam?
Köszönöm!
Lehet, hogy picit vérszegény lettél. Nekem akkor volt ilyen. Nem tudtam magamról, hogy az vagyok, csak egy ilyen fáradékony-alvós időszakomban elmentem vért adni, aztán mondták, hogy értékelik a szándékom, de most inkább menjek haza és egyem a húsokat. :)
117 volt akkor a hemoglobin szintem, ez nem sokkal van az alsó határérték alatt. Ez volt szeptemberben, 1 hónapja újra elmentem, hogy adjak vért, és most már 140 volt, azt mondták, tökéletes. :)
Igazából én nem szedtem semmit, helyreállt magától. Szerintem nálad is ez lehet, esetleg valami vitaminhiány.
Nekem is ugyanez volt a problémám, ilyen 1-2 körül olyan fáradt lettem, hogy elgémberedtek az izmaim és estem össze. Haza is jöttem mindig aludni - egy órát. Néha még most is rámjön, de ha pl. sok kávét iszol reggel - vagy délelőtt - kb. 2-3 at, akkor attól van mert mikor kimegy a hatása akkor hirtelen a szervezet nagyfokú kimerültségi állapotban találja magát.
Nekem azóta állt helyre, mióta szedem az antidepresszánst rendeszeresen.
Csak mint eshetőség: ugyanott fekszel mint akkor amikor még jól voltál? Vagy nem sokkal előtte fekhelyet váltottál? Ilyen tüneteket okozhat rossz fekhely is.
Igaz az is hog ypont erre az időszakra, tavaszra alakul ki a vitaminhiány, amit jó lenne pótolni.
Arra nem gondoltál, hogy hajnali ötig fent lenni nem normális dolog? Nem bántásképpen mondom, de nem lehet hogy a szervezeted megunta hogy kihasználod, és kezdi jelezni hogy mások az igényei?
Ez nem "fáradékonyság", hanem rossz időbeosztás, és a szervezeted kizsigerelése. Én is éjjeli bagoly vagyok, régebben 3 munkahelyet bírtam egyszerre, most egyet is nehezen, és este tízkor húz az ágy. És ez talán így jó.
Sportolj valamit, utána érezhető egy egészséges fáradtság, a számítógép előtt ülni hajnali ötig csak lenulláz, a semmiért.
Köszönöm a válaszokat, a supradin nyert akkor a szavazatok alapján :)
Fekhelyet egyébként nem változtattam.
Azt pedig nem tudom, hogy egyszerűen tényleg csak elege lett-e a szervezetemnek belőle, de nem hinném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!