Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Van olyan, akinek általában...

Van olyan, akinek általában 120/80 a vérnyomása?

Figyelt kérdés

Szoktam mérni, nekem kb 117-127/78-85 körül mozog, de 120/80 sose volt még.

Ez valami irányszám lenne inkább?

2016. márc. 21. 21:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Kezdjük azzal, hogy a vérnyomásmérők nem 100%-ig pontosak. Mondjuk egy 118-at vagy 119-et simán lehet 120-nak venni. Az az 1-2 hgmm semmit nem számít.

Másrészt ez egy hozzávetőleges érték, nem azt jelenti, hogy most csak a 120/80 a jó, de a 121/79 már fú, de rossz. Ez csak egy ideális érték, ha ennek a környékén van a vérnyomásod, akkor szuper.

Egyébként biztos, hogy volt annyi is, csak épp akkor nem mérted.

2016. márc. 21. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:
nem az a lényeg, hogy ennyi legyen a vérnyomásod. én mindig azt mondom, akkor vagy jól, ha jól érzed magad, a vérnnyomásmérés pedig csak egy eszköz. nekem 140 a vérnyomásom, pulzusom 75 körülbelül. A felső érték kicsit magas, de nekem évek óta ilyen, én jól érzem magam, ez a lényeg. Ez az érték, amit ide írtál csak egy átlag. Egyénenként változik. 21/f
2016. márc. 21. 21:42
 3/8 anonim ***** válasza:
előző csávó vagyok. Annyi a lényeg szerintem, hogy ne menjen 160 főlé. Egy kis izgulásssal az is belefér, de alapállapotban semmiképp ne menjen azon érték fölé, az már tényleg gáz. Engem még a 140-es vérnyomással is cipelgettek gyerekkoromban orvoshoz, aztán belátták, hogy felnőttkoromban is annyi, szóval nem lehet semmi bajom, max egy kicsi stressz, elégtelenség. Egyébként hidd el, napi 3xszori étkezés, fele zöldség, negyede zsír és hús csodákra képes.
2016. márc. 21. 21:45
 4/8 anonim ***** válasza:
A vérnyomás senkinél nem állandó, a 120/80 csak egy irányadó, ideálisnak mondott érték, de ettől le és fel mozoghat.
2016. márc. 22. 07:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én vérnyomásom szinte etalonnak mondható 120/80. Korábban fel sem figyeltem rá, de háziorvos váltáskor 140/ mért az új doki. Ő több száz beteget kezelt éveken keresztül magas vérnyomással. Mondom neki, hogy rossz a cájgera! Néhány hónap múlva kicserélte a kütyüt, és lám nekem is 120/ -t mért. Azóta tudom, hogy a vérnyomásomhoz cájgert lehet igazítani.
2016. márc. 22. 10:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Szegény több száz normál vérnyomású meg szedte a vérnyomáscsökkentőket 20 évig ?!
2016. márc. 22. 18:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért 20 évig nem. Mert korábban még a higanyos volt neki. Mint minden orvosnak. Azóta volt magas vérnyomásos betege, amióta a digitálisra cserélte.
2016. márc. 23. 08:43
 8/8 anonim ***** válasza:
De az való igaz, hogy több száz embert éveken keresztül mérgezett!
2016. márc. 23. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!