Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Magas a vérnyomásom. Hogy...

Magas a vérnyomásom. Hogy vihetném le?

Figyelt kérdés

Negyed 5 körül megittam egy hosszú kávét, és most kezdett el lüktetni a tarkóm, meg szaporán verni a szívem. Hogy tudnám levinni?

16/f

2016. márc. 11. 21:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A koffein emeli a vérnyomást. Mérd meg akkor is, amikor nem ittál kávét, és ha akkor is magas(abb egy picit a normálnál) akkor aggódj.
2016. márc. 11. 22:14
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Na ebből magamra ismertem, kezdődik nálad is úgy látom.

A google nekünk nem a barátunk.

Lassan jön az, hogy bármi rossz betegségről olvasol, a tüneteit fel fogod fedezni magadon, ami kivált egy újabb pánikot.

Tényleg az elején menj dokihoz, amíg nem dilizel be.

2016. márc. 11. 22:16
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van palinka001-nek..mihamarabb keress fel egy szakembert, mert ne tudd meg meddig képes romlani ez az állapot..most még az elején vagy. Tudnék mesélni...
2016. márc. 11. 22:34
 14/16 anonim ***** válasza:

"megmértem a vérnyomásom, 130/84 soknak számít?"

A te korodban igen, de egy mérés nem mérés!

Ez még bőven belefér a kávé vérnyomás emelő hatásába, de ha ezt most mérted ( amikor írtad) akkor már necces.

Abban igaza van a #12-esnek, hogy ne keress diagnózist a neten magadnak!

Az emberi szervezet sokkal bonyolultabb és összetettebb, semhogy egy-két tünet és kulcsszó alapján diagnosztizáld magadat.

Én is évekig kb. hetente diagnosztizáltam magamon halálos betegséget - még mindig élek.

A magas vérnyomás nem játék, de kordában tartható. És még csak az sem biztos, hogy neked az van.

Ezért mondom, hogy mérd naponta többször, írd oda, hogy milyen tevékenység után mérted, majd egy-két heti mérési eredményekkel menj el a házi orvosodhoz!

( Itt pld. neten tudod rögzíteni, és utána akár kinyomtatva, akár elektronikusan eljuttatni hozzá:

[link] )

Egyébként nem tudom mit edzel, de a testépítés pld. kifejezetten tiltott magas vérnyomás esetén. Az aerob mozgások javallottak.

2016. márc. 11. 22:37
 15/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, ne foglalkozz a sok pánikbeteggel és főleg ne hagyd, hogy bemeséljék neked hogy te is az vagy... Az a fő kérdés hogy a tünetek összefüggenek a kávéfogyasztással? Magyarul csak akkor vagy rosszul ha iszol egyet?
2016. márc. 11. 22:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Én még koffeintartalmú csokit se ehetek, mert megnyomja a vérnyomásom. Valszeg érzékeny vagy a koffein hatására. Ne igyál kávét, ennyi. Én 18 körül voltam, amikor ezt érzékeltem. Néha nagyon megkivántam a kávét, de mindig bejelentkeztek a tünetek, úgyhogy már meg sem kivánom. ez van.
2016. márc. 12. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!