Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tegyek, ha mindenhol...

Mit tegyek, ha mindenhol szakad a bőröm?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy tele vagyok striákkal.Kb.2 éve kezdődtek a mellemnél és a combom belső felén, aztán megjelent a derekanon, nemrég a hátamon és a vádlimon, most meg már a kezemen is észrevettem.És már nagyon elegem van belőle.Amikor elkezdődött, akkor gondolom a hirtelen növekedés miatt alakult ki, de most már fogalmam sincs, miért alakul ki egyre több.Már egy ideje nem fogyok vagy hízok, nőni se növök, mégis egyre több és több lila csík jelenik meg rajtam, ahelyett hogy halványodna.

Tudom, hogy nem lehet teljesen eltüntetni, de mégis mit kezdjek vele?:( Mert alapvetően nem tartom csúnyának magam, ezek miatt a striák mégis hányingerem lesz, ha tükörbe nézek...és így nyáron se tudok majd strandra menni, így se voltam emiatt tavaly.

Mit tegyek elle?

16/l

2016. jan. 21. 19:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Lelki ok lehet:

[link]

"Saját határaink túl szorosak."

"Stria esetén szellemi, lelki szinten tudatosan kikapcsolódást keresni."

"Szellemi, lelki szinten gyakorolni kell az elengedést."

Könnyen lehet az, hogy gyerekkorotokban ért benneteket egy mély trauma és azt még nem tudtátok feldolgozni elengedni.

Ez csak egy példa, más is lehet a háttérben.

A striaképződést kiválthatja "kórosan megemelkedett hormontermelés vagy az agyalapi mirigy zavara is."

2016. jún. 23. 10:41
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt is egy cikk:

[link]

Az olajok, illóolajok bőrre kenésével vigyázzatok, legalábbis napfényes időben vagy szoláriumozás előtt. Némelyik illóolaj vagy hidegen sajtolt olaj a bőr elszíneződését okozhatja, ha a napfény/UV éri.

Ne használjatok napozás előtt pl. lenmagolajat.

Illóolajakból napfényes időben NE kenjünk bőrünkre:

- citrom illóolaj

- narancs illóolaj

- más citrusfélék illóolaja

Stb, a lista nem teljes.

Hatékony lehet striák ellen: rózsafa illóolaj. Az illóolajat bázisolajban keverve (hozzáadva az olajhoz) használjuk. Pl jojobaolajba belekeverjük.

Vigyázat, csak eredeti illóolajat vásároljatok, ne illatolajat! Az illóolaj terápiás hatású, míg az illatolaj amolyan "levegőillatosító".

Majd még írok, ha eszembe jut valami. :-)

2016. jún. 23. 10:49
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
(A webbeteg.hu oldalon található cikket a striák kialakulásáért felelős lehetséges okok miatt küldtem.)
2016. jún. 23. 10:52
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Angolul így találjátok meg: "stretch marks".

Még néhány eredmény:

[link]

Talán van, amelyik photoshop, de a legtöbb szerintem valós kép.

2016. jún. 23. 11:19
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a videóban vannak használható ötletek:

https://www.youtube.com/watch?v=i1e82fd-Kew

2016. jún. 23. 11:29
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

"Tudományos fejlesztés

A Harangvölgyi Szépségszalon speciális striakezelése olyan kombináció, amellyel a makacs csíkoktól is 80-100%-os eredménnyel szabadulhatsz meg. Az öt év munkával, sok kezelés és módszer feltérképezése után megszületett metódus alkalmanként másfél órás kezelést jelent, amelyet kötőszövet-javító kapszula és otthoni krém használata egészít ki. Három-hat-tíz alkalom után a csíkok eltűnnek, a bőr feszes lesz. Ha figyelsz súlyodra, akkor nem térnek vissza a csíkok. A kezelést mindig személyes konzultáció előzi meg, melynek során eldől, hány alkalomra lesz szükség, és egy fotó is készül, hogy az eredmény jól dokumentálható legyen."

Ezt pedig itt találtam:

[link]

2016. jún. 23. 11:45
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"Striák ellen

Hozzávalók

kurkumapor,

csicseriborsó liszt

nyers tej/joghurt/vagy víz

A hozzávalókból készítsünk pasztát, és alkalmazzuk pakolásként a striákra."

Más: érdemes megnézni a neten, mi az, hogy dosha (dósa). Vannak a neten dosha tesztek, ezek ingyenesek, töltsétek ki és annak fényében könnyebben találtok magatoknak megfelelő gyógynövényeket.

2016. jún. 23. 11:54
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
2016. jún. 23. 11:56
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
A nyirokmasszázs is nagyon jó - ha valóban hozzáértő végzi!!!
2016. jún. 23. 12:34
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy el fogtok-e jutni idáig az olvasással - remélem, hogy igen! :-)

Szeretnék kérdezni valamit.

Engem érdekel, hogy a lelki okokkal kapcsolatban van-e rátok illő (amiket korábban felsoroltam)? (Nem csak a kérdezőhöz szólok, hanem a hozzászólókhoz is.)

Azért érdekel, mert én úgy hiszem, hogy a betegségek pszichoszomatikusak és kíváncsi vagyok arra, hogy ti hogyan érzitek magatokat a bőrötökben.

(Szerintem a lelki tényező a legfontosabb. Talán azoknál, akiknél nincs javulás stria téren, azért nem történik meg a kedvező változás, mert lelkileg nem tudtak elengedni valamit. Így - szerintem - ha az ember testi és lelki oldalról is kezeli a tüneteket, akkor érhető el legjobb eredmény. De beszéltem már olyannal, aki lézeres kezelést, dermarollert, illóolajokat, vitaminokat... mindent bevetett és tökéletesen elmúltak a növekedési csíkok a bőréről. Lelki háttérről az ő esetében nem tudok.)

Remélem, hogy írtok, akár privátban! Köszi!

2016. jún. 23. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!