Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tegyek, ha mindenhol...

Mit tegyek, ha mindenhol szakad a bőröm?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy tele vagyok striákkal.Kb.2 éve kezdődtek a mellemnél és a combom belső felén, aztán megjelent a derekanon, nemrég a hátamon és a vádlimon, most meg már a kezemen is észrevettem.És már nagyon elegem van belőle.Amikor elkezdődött, akkor gondolom a hirtelen növekedés miatt alakult ki, de most már fogalmam sincs, miért alakul ki egyre több.Már egy ideje nem fogyok vagy hízok, nőni se növök, mégis egyre több és több lila csík jelenik meg rajtam, ahelyett hogy halványodna.

Tudom, hogy nem lehet teljesen eltüntetni, de mégis mit kezdjek vele?:( Mert alapvetően nem tartom csúnyának magam, ezek miatt a striák mégis hányingerem lesz, ha tükörbe nézek...és így nyáron se tudok majd strandra menni, így se voltam emiatt tavaly.

Mit tegyek elle?

16/l

2016. jan. 21. 19:56
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
Én (17/l) is ugyan így vagyok. Egyáltalán nem vagyok kövér, mégis mindenhol lesz új és új striám. A derekamon már lassan 3 éve van, még mindig nem halványodott el. :( Most a legújabb, hogy a hónaljamnál szakadt meg egy picit a bőröm. Amit észre vettem, hogyha egy kicsit is többet eszek mint amennyit megszokott a szervezetem, akkor egyből újabb stria keletkezik. /pedig egész nap csak egy szendvicset és gyümölcsöt szoktam enni!/ 165cm és 59kg vagyok, szerintem az nem számít soknak..
2016. jan. 21. 20:08
 2/21 anonim ***** válasza:
Ha a családban senkinek nincs és nem volt ilyen, akkor menj bőrgyógyászhoz, de valószínűleg az is csak azt tudja mondani, hogy öröklött dolog.
2016. jan. 21. 20:20
 3/21 A kérdező kommentje:

Anyának volt régebben:/

#1 szerintem sincs semmi baj a súlyoddal.Én 170 centi vagyok 57 kilóval.Akkor majd odafigyelek én is erre, de mint ahogy te, én se szoktam olyan hűdesokat enni egy nap, én is inkább szendvicset, péksütit vagy gyümölcsöt eszek a suliban.

2016. jan. 21. 20:31
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanebben a helyzetben vagyok. 45kg vagyok és szerintem jó alakom lenne és szeretném is ha nem lenne rajtam 500000 csík.Először csak a fenekemen volt utána már a combom külső felén most meg a combom belső felén és a vádlimon is. A strand meg ilyen szép álom marad mert sírva fakadok amikor meglátom. A nyár meg fogalmam sincs hogy lesz biztos vagyok benne hogy kétszer ennyi lesz rajtam és már rövidnadrágot se merek majd felvenni..

15/l

2016. febr. 1. 13:25
 5/21 A kérdező kommentje:

Dettó ugyanez van velem is:(

És olyan szörnyű mikor kérdezik hogy dehát miért nem akarok strandra menni,tök jó az alakom, és ettől csak rosszabbul érzem magam mert tudom hogy jó az alakom, sokat is sportoltam hozzá hogy jó legyen, mégis ott tartok hogy nemhogy strandra nem megyek már rövidgatyát se merek felvenni mert sírógolörcs kerülget ha magamra nézek:((

2016. febr. 1. 14:05
 6/21 anonim ***** válasza:
Nyugaloom mindenkinek :) én ugyan már 23 éves vagyok, de nekem is tizenévesen lett rengeteg, ugyanígy fenék-belső comb-külső comb, sőt még a mellem belső felén is 1-2... Ha sportoltok, és szép feszes a testetek, nem löttyedt narancsbőrös, akkor észre se fogják venni a strandon a csíkokat! Én is nagyon szorongtam emiatt régebben, de mióta edzeni járok, férfiakon is rengeteg csíkot látok, csak nekik a karjukon a gyúrástól. Ők pedig inkább büszkék rá, hogy a kemény sporttól elszakadt a bőrük :D Szóval tényleg nem kell emiatt aggódni, figyeljetek a testetekre mozgással, egy feszes testen senkit nem zavar a stria.
2016. febr. 15. 17:35
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Hú, éppen péksütit ne egyetek, főleg, ha ilyen problémátok van. Egyébként szerintem pszichés és hormonális okai is vannak, ha stria alakul ki. El lehet tüntetni, de nem krémekben gondolkodjatok.

Életmódváltás. Sport.

És valószínűleg ez az egész kulcsa: "hányingerem lesz, ha tükörbe nézek".

Tényleg próbáljatok utánanézni a betegségek lelki okainak és a lelki problémákkal is próbáljatok meg dűlőre jutni. Tudom, hogy egyszerűbb lenne krémekkel vagy vitaminokkal.

És az nem igaz, hogy nem lehet eltüntetni, csak sokaknak nem sikerült és rengetegen ezt nyomatják.

Egyetek sok zöldséget, igyatok tiszta vizet, sport (futás), vitamin, ásványi anyag, nyomelem és nézzetek utána a dermarollernek is, de elsősorban lelki szinten lesz szerintem a megoldás.

2016. jún. 15. 16:29
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
És még a kollagénre is szokták mondani, hogy segít, nem tudom, nem próbáltam, csak olvastam, hogy volt, akinek bevált. (Szedve, tehát belsőleg használva.)
2016. jún. 15. 16:30
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy fórum a dermarollerezésről (striákra vonatkozóan).

[link]

Kozmetikus is csinálhatja, de ha alaposan utánaolvas az ember és betartja a javallatokat (fertőtlenítés, stb), akkor szerintem magának is meg tudja csinálni.

Egy dermaroller nem drága.

A kozmetikusnál a kezelések már jóval drágábbak.

Mindenesetre szerintem ennél több megoldás is létezik, de ennek is érdemes utánanézni.

Itt vannak kezelés(ek) előtt, után képek:

[link]

Szerintem vannak nagyon szép eredmények.

Ettől függetlenül a természetes, egészséges életmód irányelveit érdemes betartani. :-)

Ne adjátok fel! Ez lényeges nagyon!

2016. jún. 23. 10:33
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Ja és biztos még sok fórum van, én csak egyet megadtam a sok közül. Nézelődjetek külföldi honlapokon is.

A krémmánia oldalon (kremmania.hu) biztos sokan írnak a dermaroller használatáról, ott is tudtok tájékozódni!

2016. jún. 23. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!