Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Letezik ilyen betegseg?

Letezik ilyen betegseg?

Figyelt kérdés

Pl hogy bekepzeled magadnak, hogy valami betegseged van(pl rak), es akkor olvasod a tuneteit es mintha rad illenenek es produkalod is a tuneteket, mert annyira bekepzeled magadnak, kozben nincs is semmi bajod es ez miatt ki vagy borulva.

Tapasztalatokat is irhattok. Es ha ismeritek a betegseget irjatok rola.

2010. márc. 27. 09:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hypochondria. Pszichiátriai betegség. Mindent leírtál róla a kérdésben.
2010. márc. 27. 09:25
 2/10 anonim válasza:
100%
A hipochondria fő ismérve, hogy a beteg testi érzéseit, szenzációt, tüneteit tévesen interpretálja, állandóan azokkal van elfoglalva. Meg van győződve arról, hogy beteg, ennek ellenkezőjéről alapos orvosi vizsgálat sem tudja meggyőzni.
2010. márc. 27. 09:59
 3/10 A kérdező kommentje:

Attol tartok ez a bajom:( Elmondom magamnak, hogy nincs is semmi bajom, de a masik percben mar arra gondolok, hogy ez hulyeseg en tenyleg beteg vagyok(sulyos):( Esetleg en itthon hogy kezeljem magam?

15/L

2010. márc. 27. 12:17
 4/10 anonim válasza:
Hát ha már komoly a baj, akkor nem tudod magadat. De kitartással menni fog. :D
2010. márc. 27. 18:10
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne mondd magadnak, hogy ne gondolj rá, mert akkor rögtön előjön :) Egyszerüen gondolj másra, olvass mást, tereld el a figyelmed. Minden ember képes magán tüneteket produkálni, mert a testünk hallgat az idegrendszerre. A nők akár a menszeszüket is el tudják tolni igy pár nappal, ha valamiért muszáj. Szóval nagyon számit, hogy mit és hogyan gondolsz a testedről.

Arra gondolj mindig, hogy jól vagy, szép vagy, egészséges vagy és a korábban produkált tünetek meg is szünnek hamar :)

2010. márc. 28. 22:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy én igazán együtt tudok veled érezni, én már gyerek korom óta meg vagyok róla győződve, hogy haldoklok, és mégis még mindig itt vagyok. Szóval nem vagy ezzel egyedül, csak jó lenne vele valamit kezdeni, mert nekem speciel szó szerint rá mentek már az idegeim. Persze, nem kéne rá gondolni, és akkor helyre jönne minden, de annál nehezebb nincs is. Szerintem menj el kivizsgáltatni magad, és mivel minden rendben lesz, majd hátha megnyugszol, de hát oda is nagyon nehéz ugyebár elmenni. Na meg hát találj valami hobbit, hogy le tudd magad foglalni.
2010. ápr. 2. 11:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Kosz a segitseset.
2010. ápr. 2. 12:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Probalkozom, de nagyon nehez.
2010. ápr. 2. 12:17
 9/10 A kérdező kommentje:
:(
2010. ápr. 2. 12:18
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen pszichiátriai gondok általában lelki problémákon,gyermekkori lelki sérüléseken alapszanak.Talán valakivel megkellene beszélned a dolgokat,felidézned a múltat,de mindenképpen olyan emberrel beszélj,aki megért,és ne egy olyannal,aki nem is ismer-tehát pszichológussal ne beszélj,mert ő idegen neked,kevésbé tud segíteni ezen a bajon,mint egy olyan ember,aki ismeri a múltad,hogy hogyan éltél,mit csináltál..sok dolgot felkellene idézni.Nem lesz olyan nehéz kijutni ebből a betegségből,mert fiatal vagy,és ilyenkor még könnyen jönnek elő a rossz és a jó emlékek is egyaránt.
2010. ápr. 2. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!