Létezik ilyen betegség?
Én sem "szeretem" a napot. Ha egy kicsit szebb idő van, már fáj a fejem... voltam szemészeten, semmi probléma nincs a látásommal, se a szemeimmel. Szerintem én ezt a dolgot bebeszélem magamnak, mivel nyáron mindig úgy merészkedem ki a napra, hogy "10 perc múlva biztos pirosra fogok égni, és napszúrást kapok" (elég fehér és érzékeny a bőröm).
Persze, gondoltam már allergiára, de én is úgy tudom, hogy ez látható elváltozásokkal jár, de nekem csak a szeplőim jönnek elő ilyenkor :)
"orvosnál nem jártam ezzel, mert félek, hogy nem hinnének nekem."
Ez hiba.
Főleg kétféle oka lehet annak, amit írsz.
(1) Lehet migréned, amit az erős fény előhív. A migrén lehet atipikus, nem kell fejfájással járnia! Vannak látászavaraid? (szemcsés képernyő, úszkáló színes foltok, villanások, prizmaszerű tükröződések, szivárványok, fogaskerekek, rácsok?)
(2) Túl sok D-vitamin. A bőr, ha UV fényt kap, D-vitamint termel. Egészséges emberekben nem tud túl sok termelődni, de betegségek megbonthatják az egyensúlyt.
Ezek:
- hyperparathyroidismus (mellékpajzsmirigy-daganat következményeként)
- sarcoidosis
- tbc
- lymphoma
Kivizsgálás szükséges, minél előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!