Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Létezik ilyen betegség?

Létezik ilyen betegség?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és ha süt a nap, vagy akár nem süt de az ereje érezhető (UV?) akkor egyszerűen szédelgek, hányingerem van és olyan érzésem van, mintha megest elájulnék. Nagyon rossz érzés és évek óta tart, orvosnál nem jártam ezzel, mert félek, hogy nem hinnének nekem. Van aki hasonló problémákkal küzd? Létezik ilyesfajta napallergia?
2010. máj. 19. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Létezhet, de inkább az UV sugárzásra gondolok, ami az évek során erőssödött. A nap allergia inkább bőr problémákat okoz, mint például a napgomba. Ami a bőrön, akár az arcbőrön is fehér foltosodást okoz. Egyébként én sem bírom az erős napsugárzást.
2010. máj. 19. 22:44
 2/5 anonim ***** válasza:
A közvetlen, pláne a közvetett napsütéstől nem lehetsz beteg. A napnak gyógyító ereje van. Más lehet az oka a rosszulléteidnek. A helyedben én utána járnék ennek a tünetnek, mert elmehet még rosszabb irányba is.
2010. máj. 19. 22:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Szemészetre menj el, szemproblémák is okozhatnak szédülést, és fokozódhatnak erős fény hatására.
2010. máj. 19. 23:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Én sem "szeretem" a napot. Ha egy kicsit szebb idő van, már fáj a fejem... voltam szemészeten, semmi probléma nincs a látásommal, se a szemeimmel. Szerintem én ezt a dolgot bebeszélem magamnak, mivel nyáron mindig úgy merészkedem ki a napra, hogy "10 perc múlva biztos pirosra fogok égni, és napszúrást kapok" (elég fehér és érzékeny a bőröm).

Persze, gondoltam már allergiára, de én is úgy tudom, hogy ez látható elváltozásokkal jár, de nekem csak a szeplőim jönnek elő ilyenkor :)

2010. máj. 20. 00:45
 5/5 anonim ***** válasza:

"orvosnál nem jártam ezzel, mert félek, hogy nem hinnének nekem."

Ez hiba.

Főleg kétféle oka lehet annak, amit írsz.

(1) Lehet migréned, amit az erős fény előhív. A migrén lehet atipikus, nem kell fejfájással járnia! Vannak látászavaraid? (szemcsés képernyő, úszkáló színes foltok, villanások, prizmaszerű tükröződések, szivárványok, fogaskerekek, rácsok?)

(2) Túl sok D-vitamin. A bőr, ha UV fényt kap, D-vitamint termel. Egészséges emberekben nem tud túl sok termelődni, de betegségek megbonthatják az egyensúlyt.

Ezek:

- hyperparathyroidismus (mellékpajzsmirigy-daganat következményeként)

- sarcoidosis

- tbc

- lymphoma

Kivizsgálás szükséges, minél előbb.

2010. máj. 26. 03:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!