Kórházba kell mennie annak, akinek megy a hasa, hány, és 39 fokos láza van?
Amennyiben gyermekről, idős emberről vagy krónikus betegségben szenvedő egyénről van szó, akkor mindenképp célszerű.
Egyéb esetben is el kell menni ügyeletre.
Szia!
Pont ilyenen estem át kb 2 hónappal ezelőtt,ugyanezekkel a tünetekkel.
Lázcsillapító,és hűtőfürdő elsősorban. A hűtőfürdő nem lesz kellemes,de muszáj... langyos vizet engedj,majd fokozatosan kell lehűteni,de nem jéghidegre... Ha a láz nem múlik a csillapítás ellenére sem 2 napon belül,akkor muszáj valami orvosi segítséget kérni. Folyadékot igyál,tudom,nehéz,de muszáj,ezzel kerülheted el a kiszáradást. Bake rolls,abonett,sós ropi... sótartalmat is pótolni kell! Legyél melegben,jól takarózz be,és türelem!!!
Gyógyulj meg!
Ennyi info alapján azt mondom, nem.
Csak abban az esetben, ha kicsi gyerek, idős ember, esetleg kemoterápián áteső, vagy immunhiányos betegségben szenvedő, legyengült egyén.
Akkor kell orvost hívni, ha súlyos kiszáradás jeleit tapasztalja az illető (ez egészséges, felnőtt embernél több napos brutális hányás/hasmenés esetén következik be), vagy ha súlyos hasi görcse van vagy ha vért hány/véres hasmenése van.
Nekem volt ilyen bajom többször is, egyik esetnél nekem is 39 fokos lázam volt, 9x hánytam, vagy 20x f ostam, majdnem elájultam a wc-n, görcsölt a lábszáram, de fél nap múlva sokkal jobban lettem, 2-3 nap után meg már szinte kutya bajom se volt.
Általában vírus okozza az ilyet, nagyobb a füstje, mint a lángja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!