Ha naponta több vizet iszok a szükséges 2,5-3 liternél, jobbat tesz?
nem
a sok folyadék átmossa a szervezetedet és ásványi anyagok, vitaminok ürülnek ki amit jobban kell pótolni.
annyit kell inni amennyi jól esik, de szerintem 2 liternél több már nem jó naponta.
A vízben oldódó vitaminok fognak elsősorban távozni hamarabb, de mivel az ilyen vitaminok hamar felszívódnak a sejtekben és a maradék akkor is kiürül, hacsak egylitert iszol, ez nem befolyásol semmi ilyet..
A vesédet a mérgek terhelik nem avíz..
Inkább arrafigyelj, hogy mit iszol, pl nem jó ha a folyadékbevitelt kólárakorlátozod, legyen sok gyümölcslé és víz...ha van a közelben mosdó, akkor nyugodtan igyál.
Azért 5 litert nem kell meghaladni, és számold bele a folyadékfogyasztásba a levest, gyümölcsöt, zöldséget is.
A mensi akkor tart tovább, ha melegvízben ücsörögsz és vérbőséget okozolmagadnak, ezért kerüld az ülőfürdőt, bár a hasgörcsrepont a meleg segíthet..de a folyadékbevitel nem szabályozza a mensi időtartamát.
Inkább a vas pótlása a fontos, de ha nincs megállapított vashiány az sem szükséges.
A víz testünk majd 80%-át alkotja. Alapvető a kielégítő vízfogyasztás. Olyan nincs, hogy túl sok folyadékot iszol, mert ha ha szomjas vagy, akkor innod kell! Ha sportolsz is, akkor ha a tested minden 20kg-jára 1 liter vizet fogyasztasz, akkor még nem viszed túlzásba! A folyadék fogyasztás a közhiedelemmel ellentétben nem terheli meg a vesét, hiszen pont az a dolga, hogy ezzel megbírkózzon. A veséket a kevés folyadékbevitel terheli le, pl a vesekő képződés is elkerülhető lenne megfelelő mennyiségű folyadék bevitelével. Gondoljatok csak bele: minél többet iszol, annál hígabb folyadékot kell a veséknek megszűrnie.
Ne aggódj! Nem iszol túl sokat!
Tudósok szerint például a bőrre semmilyen hatással nincs. Egyszóval külső változást nem fogsz elérni vele, ez biztos.
Viszont: javítja a közérzetet, kíméli a vesédet és a szénsavmentes ásványvíz ásványokat juttat a szervezetedbe, amire szükséged van.
Én mindig annyit iszok, amennyi kellemes. Ha neked ez nem megerőltető, nem zavaró a sokszori wc-re rohangálás akkor nincs olyan, hogy sok. Annyit iszol amennyit akarsz. Én általában fél-1 litert szoktam, nekem ez bőven elég. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!