Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Kevesebb alvásra van szüksége...

Kevesebb alvásra van szüksége annak aki semmit nem csinál egész nap?

Figyelt kérdés
2015. nov. 7. 13:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen,mégis mibe fáradna el?:D Egyik ismerősöm 3 éve nem dolgozik,azzal a kifogással hogy ő kövér és nem bírja.Azt mondja fogyózik de egy héten egyszer tuti van gyorskaja(hambi,pizza,stb)Plusz éjjel eszik,egy dekát nem fogyott egy éve.Viszont 3-4 órákat alszik,mert egész nap a gép előtt ül.Dolgozó embernek ennyi nem lenne elég hosszú távon.
2015. nov. 7. 13:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Az agynak 6-9 óra alvásra van szüksége a hosszú távú optimális működéshez, ennél több vagy ettől kevesebb hosszú távon káros. Nem véletlenül okoz agykárosodást a túl hosszú kóma sem. Melatonint este 10 és reggel 6 között termel az agy, ilyenkor a legpihentetőbb az alvás. Ez számít, nem az, hogy ki mit csinál. A fizikai fáradtság más tészta, arra pihenni kell. Én amikor kemény fizikai munkát végeztem, álmos voltam ugyan, tudtam 12-13 órákat aludni, de olyan voltam, mint a mosott szr, szóval nem tett jót. Aki 3-4 órákat alszik, és látszólag bírja, annak is lehet baja később, és annak is, aki évekig 12 órákat alszik.
2015. nov. 7. 13:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Bármit is csinálsz ugyanannyi alvásra van szüksége a szervezetednek.
2015. nov. 7. 14:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez a melatonin egy baromság, óraátállításnál meg az agy is tudja hogy mikor termeljen? Az óra csak egy rendszerezés emberek által az időre.. Max a sötétedés váltakozása alapján tudná ezt rendszerezni, de a napszakok hosszúsága is változik.
2015. nov. 7. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!