Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Pc/telefonfüggő vagyok. Mit...

Pc/telefonfüggő vagyok. Mit tehetek ellene? 15/F

Figyelt kérdés

Telefon és számítógép függő vagyok.

A gépemet hétköznaponként sosem kapcsoltam be de hétvégén igen. Sosem játszottam a gépemen (szó szerint), hanem zenét szerkesztettem. Ez a fő hobbim. Ha aznapra befejeztem a "munkát", akkor elkezdtem YouTube-ozni vagy hírportálokat olvasni. Előfordult többször is, hogy hajnali 2-kor már nem tudtam mit csinálni előtte, de mégis ott voltam. Nem bírtam elszakadni tőle. Bár ilyen csak a nagy szünetekben fordultak elő (tavaszi, téli, stb...).

Nemrég le kellett vinnem a gépemet az alaksorba és nagyon hiányzik a zenélés. Mikor megvagyok a házival, tanulni valóval, ülök, hallgatom az eddig készített zenéimet és jegyzetelek, hogy mit kell majd javítanom rajtuk. De ez nem tartott sokáig. Előkerült a telefon és a zongora. De főleg sajnos a telefon. Nézem, hogy ki írt, ki mit rakott ki. Olvasom hírportálok cikkeit és adatokat gyűjtök a zenéléshez szükséges dolgokhoz (ezeket lementem és később a gépen megcsinálom).

Járok edzésre de az annyira nem édrdekel. Inkább csak a sok jó barát miatt megyek oda. Sokszor tanulás hekyett is telefonozok.

Szeretném élni az igazi életemet és nem csak a virtuális valóságban élni. És basszus tegnap még csak 12 éves voltam. Most meg 15? Nem az nem lehet... A szemem előtt pereg le az életem de nem akadályozom meg.

Hagyan szokjak le a függőségről? Nem szeretném semennyit sem használni ezeket az eszközöket, mert manapság ezek alapján vagyunk képbe a világ helyzetével de jóval kevesebbet használnám őket. Fokozatosan kéne leszoknom róla? 15/F

#zene #Ableton #telefonfüggő #függőség függő
2015. szept. 29. 22:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Elhatározás kérdése légy többet a barátaiddal a telefont kapcsold ki...ülj a zongora előtt és játsz ahoz ne kell a telefon!
2015. szept. 29. 23:09
 2/2 anonim válasza:
Tanácsom, hogy olvass izgalmas regényeket, könyveket, amik le tudják kötni a figyelmedet, vagy esetleg szakkönyveket a zeneszerkesztésről. Olvashatsz híresebb egyéniségek életpályájáról, mi módon és miért jutottak oda, ahova... Az ilyen jellegűekből sokat le tudsz szűrni, hogy találhass magadnak olyan elfoglaltságot, ami kellemes és egyben hasznos is.
2015. okt. 28. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!