Pc/telefonfüggő vagyok. Mit tehetek ellene? 15/F
Telefon és számítógép függő vagyok.
A gépemet hétköznaponként sosem kapcsoltam be de hétvégén igen. Sosem játszottam a gépemen (szó szerint), hanem zenét szerkesztettem. Ez a fő hobbim. Ha aznapra befejeztem a "munkát", akkor elkezdtem YouTube-ozni vagy hírportálokat olvasni. Előfordult többször is, hogy hajnali 2-kor már nem tudtam mit csinálni előtte, de mégis ott voltam. Nem bírtam elszakadni tőle. Bár ilyen csak a nagy szünetekben fordultak elő (tavaszi, téli, stb...).
Nemrég le kellett vinnem a gépemet az alaksorba és nagyon hiányzik a zenélés. Mikor megvagyok a házival, tanulni valóval, ülök, hallgatom az eddig készített zenéimet és jegyzetelek, hogy mit kell majd javítanom rajtuk. De ez nem tartott sokáig. Előkerült a telefon és a zongora. De főleg sajnos a telefon. Nézem, hogy ki írt, ki mit rakott ki. Olvasom hírportálok cikkeit és adatokat gyűjtök a zenéléshez szükséges dolgokhoz (ezeket lementem és később a gépen megcsinálom).
Járok edzésre de az annyira nem édrdekel. Inkább csak a sok jó barát miatt megyek oda. Sokszor tanulás hekyett is telefonozok.
Szeretném élni az igazi életemet és nem csak a virtuális valóságban élni. És basszus tegnap még csak 12 éves voltam. Most meg 15? Nem az nem lehet... A szemem előtt pereg le az életem de nem akadályozom meg.
Hagyan szokjak le a függőségről? Nem szeretném semennyit sem használni ezeket az eszközöket, mert manapság ezek alapján vagyunk képbe a világ helyzetével de jóval kevesebbet használnám őket. Fokozatosan kéne leszoknom róla? 15/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!