Nehezen kapok levegot, mitol lehet ez?
Szerintem a portól van. De ha nagyon súlyossá válik a helyzet ne sz.rozz hívj mentőt.
Én ezt szoktam csináln, amikor sok port szívok be takarítás közben és utána minden bajom van:
- sok folyadékot iszok (valahogy jobb a torkomnak)
- kimegyek a kertbe (vagy kihajolok az ablakon) és mély levegőket veszek. Ezt hosszú percekig, szép nyugodtan.
- Van itthon orrspraym, allergiára van de az mindegy. Azt befújom az orromba és sokkal jobb. Ha van valami orrba fújható cuccod fújj egy keveset. Nekem mindig segít lélegezni, könnyebb lesz tőle.
Szerintem egyértelműen a portól van a problémád. Lehet kapni respirátort, ilyen maszk mint az orvosoknak, műtősöknek tudod... Én azt szoktam felvenni nagytakarításnál, eleinte kényelmetlen de legalább nem szívod be a port.
Koszonom a tippeket:) Ne haragudjatok, hogy nem valaszoltam rogton este, nem voltam valami fenyesen
Elso: Semmilyen vegyi anyagot nem hasznaltam, csak pakoltam meg felporszivoztam. A pupillamat akkor mar nem neztem meg, de most semmi fura nincs rajta
Masodik: Nem szedultem, csak fulladtam(egy kicsit meg most is, de mar fenyevekkel jobb), foleg amikor a szamon vettem a levegot.. ha az orromon, akkor kicsit jobb volt, csak az tobbnyire vagy folyt vagy bedugult attol fuggoen, hogy ultem vagy fekudtem. A vernyomasom szokott leesni, akkor a fulladas teljesen mas erzes, inkabb nyomas a mellkasomon, most meg olyan, mintha osszeszorulna a legcsovem.
Harmadik: Az ablaknyitastol es az ivastol jobban lettem en is, orrbafujos cuccnak jo a fujos orrcsepp is? A maszkra gondoltam mar en is, hol lehet venni?
Valószínűleg a belélegzett por provokált nálad egy kis hörgőgörcsöt (nem vettél észre esetleg halk sípoló hangokat kilégzéskor?). A maszk jó ötlet, illetve ha a háziorvos felír Ventolint, az pillanatok alatt segít (ha tényleg ez a baj, de elmondásod alapján elég gyanús).
Szerintem a fújós orrcsepp is jó. Én nem maga a hatóanyag miatt fújom, hanem mert valahogy kitisztítja az orrom és megnedvesíti. Nekem mindegyik jó szokott lenni, ami ilyen fújós.
Én kaptam a maszkot, szóval sajnos nem tudom hol lehet venni. De esetleg írd ki kérdésnek. Addig egy tippem van, festékboltban vagy hasonlókat kellene megnézni. Az enyémre pl rá volt írva hogy ilyen munkálatokhoz is nagy segítség.
Koszonom:) Szerintem eloszor patikaban nezem meg a maszkot, abban bizom leginkabb. A fujos orrcseptol jobb lett nekem is, koszi a tippet:)
Orvoshoz pedig mindenfelekeppen el fogok menni, remelem ir fel valami gyogyszert is, az lenne a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!