Hamar izzadó és büdösödő lábra valami ellenszer?
Lány létemre sajnos apukám hamar büdösödő és izzadó lábát örököltem, és már kezdem unni hogy pár óra elég ahhoz, hogy szó szerint göre szagú legyen a papucsom annyira megizzad benne a lábam (bármilyen papucsról legyen szó vagy zokniról). Próbáltam bundás papucsot, sima papucsot, drága papucsot, ortopéd papucsot, bőr papucsot, drágább, jobb minőségű zoknikat, de semmi sem használ.
Orvosokat már körbejárkáltam, szerintük ez normális, nem kaptam semmit ez ellen.
Napi szinten tisztálkodás megvan!!!
Tudnátok ajánlani valami bevált sprayt lábra, vagy lábbelibe vagy akármit?
Ecetes vízben szoktam áztatni, az használ. Hypót ne rakj bele, ecetet is módjával, mert ha bármilyen pici sérülés van, rögtön kimarja.
Cipődbe tegyél macskaalmot (tisztát), az veszi el legjobban a szagot. Zokniba beleszórom, és cipőbe, papucsba teszem.
Ecetből pedig almaecetet használok, igaz, drágább, de nem csíp, csak fertőtlenít, elűzi a lábszagot.
Húh, nem is gondoltam volna hogy ennyi tippet fogok kapni :)
Nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek!!!!! :)
Van külön szagtalanító spré, amivel a cipő szagát lehet elvenni. Lábszag ellen jó az ecetes víz, mert savas kémhatása miatt fertőtlenítő hatása van. Ne aggódj, nem marja le a húst a csontodról, mert nem alien-vér, csak vannak, akik szeretnek mindnekinél okosabbnak tűnni.
Erről jut eszembe: a lábgomba elleni kenőcs nem Canestein! Canesten.
És csak akkor használd, ha gombás a lábad. A láb jellegzetes szagát nem a gomba okozza, hanem a verejtékben felszaporodó baktérium által kiválasztott vajsav.
A hipós viztől inkább tartózkodom, elég kevés koncentrátum már képes kikezdeni a bőröm. Nem igazán szeretnék a lábammal is kisérletezni.
Viszont az ecetes vizről hallottam már, uccu neki lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!