Ciki az elpirulas?
Első voltam. Ha megfigyeled, a pirulásnak vannak előjelei, amik igazából érzések. Ha már érzed, hogy olyan a szitu, és tudod, hogy el fogsz pirulni, kezdj el mélyen és egyenletesen lélegezni, koncentrálj a légzésedre. Közben tereld el a gondolataidat, vagy képzeld el magad nagyon vagánynak és határozottnak. Persze ettől is megtörténik a pirulás, mert az pillanatok alatt jön, de gyorsabban lemegy az arcodról és talán nem lesz olyan feltűnő. Esetleg még határozott tekintettel és beszéddel eltudod terelni a figyelmet a pirulásodról. Szemet lesütni tilos! Próbálj meg úgy viselkedni, mintha misem történt volna. Ha ez túl gyakori nálad, használj nap közben szolid alapozót, feltéve, ha lány vagy :-)
Tapasztalatból írom. Járok egy ideje gitártanárhoz, de nem igazán szeretem magam produkálni. ha egy egyéni produkcióval állok elő az órán, akármilyen jó is, a végére már remeg a lábam, és elpirulok. Nagyon rossz érzés, ezért nem is állnék ki soha nyilvánosság elé, nem bírnám ki. Szóval ilyenkor én ezt eszem, amit fent írtam, igyekszem elterelni a gondolatomat, próbálom átvenni a szót, és beszélni. Sajnos van ilyen, iskolában is van/volt ilyen, mikor valakinek felelnie kellett, hiába tudta az anyagot, nem bírta, hogy minden szem és fül rá szegeződik. Írták itt, hogy nem ciki. Lehet tényleg nem az, ez inkább az elszenvedőnek kellemetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!