Segítséget kérek, hogy mi lehet ez? Minden este nagyon fáj a gyomorszájam, ami kb 1 óra múlva elmúlik. Annyira félek, hogy gyomorfekély. Vagy akkor tovább tartana a fájdalom? Bevallom rettentően stresszelős, agyalós vagyok.
Igen olyasmi.
De gyomorfekély lenne akkor ne hosszabb ideg tartana a fájdalom?Elég fiatal vagyok még csak 19.
Én voltam, aki leírta, hogy fáj...
Én még csak 15 vagyok :(
Hát remélem nem gyomorfekély..
Bár nálam általában akkor jött ki, amikor alig ettem egész nap (2 zsemle reggel, aztán ennyi)
Szerintem menj el dokihoz...
Ez tipikus tünete egy kialakulóban lévő gyomorfekélynek. DE: megelőzheted! Én több mint 20 éve ezzel "küzdök".
Csak olyan kaját egyél, ami nem csinál savat. Pl. ha a pirítósra kensz margarint, akkor az már savas. Főtt krumpli, tej nagyon jó rá.
A stressz rátesz egy lapáttal a fekélyes betegségekre, mindenképpen próbáld meg a stresszes állapotot kerülni, ill. megoldani. Tudom, könnyű mondani... De muszáj megcsinálni!
Reggel pl. éhgyomorra egy icipici élesztő csodákra képes, ha megeszed és kortyolgass el rá egy pohár langyos (!) kamillateát. Nekem már gyerekkoromban is ezt javasolta az orvos a fekélyem miatt. Ez tényleg használ! Ha nem bírod megenni az élesztőt, akkor is kamillateával kezdd a napot és pl. háztartási kekszet egyél hozzá. Persze, csak pár szemet.
Ha mégis eszel savat okozó kaját, akkor evés után fél órával vegyél be egy Rennie-t vagy Nilacidot. Mindkettő recept nélkül kapható a gyógyszertárban. Tapasztalatból mondom, hogy a Nilacid erősebb, én ezt szoktam "enni". Valamikor 2-3 szemet is szétrágok egyszerre.
Az élesztős-kamillateás megoldás kúraszerűen hat! Tehát nem elég egyszer-kétszer, én évekig csináltam, most már az élesztőről leálltam, de minden nap iszom kamillateát. Az gyulladáscsökkentő, a gyomorfekély pedig a gyomor gyulladása. Kérdezz még bátran!
Egyelőre csak ilyen rövid ideig. Örülj neki, így ha most elkezded a kezelést, ahogy írtam, ez is el fog múlni és nem fog kialakulni a fekély. Higgy nekem, elég tapasztalt vagyok e téren.
Bármiben szívesen segítek, ha akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!