Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mennyire mondható ez normálisn...

Mennyire mondható ez normálisnak, hogy ilyen kimerült vagyok ennyi idősen?

Figyelt kérdés
4 gyerekem van, 38 éves vagyok. Nagy lakásban lakunk, 150 nm.Én takarítom, tartom rendben az egészet, plusz az egész háztartást én vezetem, mosok-főzök stb 6-unkra (tehát nincsen külső segítségem, mint pl bejárónő). Plusz van egy kutyánk is, akivel én járok el naponta egyszer lemozgatni. Évközben én rohangálok a gyerekek után, suli-edzés-stb stb. Hetente 3x 4-6 órát fizikai munkát végzek még ezen kívül (bejárónő a változatosság kedvéért). És azokon a napokon, amikor bejárónősködtem, estére HULLA fáradt vagyok. Másnapra kipihenem magam, de aznap estére, amikor még plusz munkát vállalok, iszonyú fáradt leszek, fáj a lábam, és muszáj pihennem egy órát otthon úgy, hogy addig az egy óráig csak ülök (mert ugye egész nap álltam, hajoltam stb). Ha pihentem egy órát, utána még itthon is teszek-veszek, de akkor is kell az, hogy másnap "csak" az otthoni dolgokat intézzem, és közben ha elfáradok, le tudjak ülni. Szerintetek ennyi idősen, ilyen körülmények között, ez normális, hogy elfáradok?
2015. jún. 23. 11:18
 1/5 anonim ***** válasza:
valahol normális ez a fáradság így. nem ártana, ha a párod is beszállna az otthoni munkába, teendőkbe. Azért vagytok ketten.Ő eközben mit csinál?
2015. jún. 23. 11:29
 2/5 A kérdező kommentje:
Ő is segít! Az oviba ő viszi a kicsit, én a suliba a többieket. Valamint a lakásfelújítást csinálja folyamatosan, plusz ami még közbejön. Ő vásárol be főleg, ha nagy tételben kell, kocsival hozza haza. Szóval nem egy láblógatós ember, csak mivel 4 gyerek van, nagyon sok dolog van így is. Pl valamikor nem én főzök, hanem Ő. Mikor mit.
2015. jún. 23. 11:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Teljesen normális.

De többet kellene magaddal törődnöd. Ha fáradt vagy munka után akkor ne 1 órát ülj, hanem aludj egy kicsit, akár minden nap egy picit. A gyerekeid hány évesek? Mert nálunk szokás besegíteni. Na nem nagy dolgokra gondolok pl az egyik elmosogat a másik felmos.Ezeket 10 éves gyerekek már simán megcsinálják.

Amúgy meg lassítanod kellene, mert nem mindig az a legfontosabb, hogy minden meglegyen. Ha ma nem takarítasz ki akkor mi lesz? Majd megcsinálod holnap. N légy ennyire maximalista, hanem vedd lazábban, mert később nem csak fáradt leszel hanem komolyabb problémáid is lehetnek. Nem lenne jó ha kiégnél, pedig afelé haladsz.

2015. jún. 23. 11:50
 4/5 A kérdező kommentje:
5,8,10,13 évesek. Szoktak segíteni. De az nem túl sokat segít rajtam. Mondjuk úgy, hogy inkább nevelési célzata van :D legalábbis egyenlőre. Annyira azért nincs rend, mert sosem érem utol magam. Meg igazából jól érzem magam, tehát nem érzem magam kiégettnek meg semmi, jó kedvvel csinálok mindent, csak azt gondoltam, hogy lehet, hogy nem normális, hogy elfáradok. De ezek szerint valahol normális.Annyira nem is izgatna, hogy valami nincsen készen, csak mi sajnos egy öreggel teli házban lakunk, körfolyosós ház és nagyon kíváncsiak az itt lakók. Időnként még be is kopognak, és ha kinyitom az ajtót, már be is jönnek. És utána hallom vissza, hogy ha valami rendetlenséget látott, hogy nálam mi van itthon. Persze ezt olyan mondja, akinek egy darab gyereke meg egy darab unokája volt világ életében. Persze úgy nem nehéz háztartást vezetni! Ezért szeretnék én ajtórácsot, nem a betörő ellen, mert az azblakon is bejön, hanem a szomszédok ellen. Ha itthon vagyok, sajnos észreveszik, mert ég a lámpa és meglátja. Ha meg kinyitom az ajtót, már jö is befele. Ha lenne rács, és megnőne a kutyánk, már mindjárt nem tudna bejönni.
2015. jún. 23. 13:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Az alvással kapcsolatban meg annyit, hogy sosem értettem, másnak hogyan elég napi 5 óra alvás?! Nekem édes kevés. Suli időben 5:45-kor kelek. És ritka, ha éjfél előtt elalszom. Így nyári szünetben akár 8-ig is alszunk, de ma pl igaz, hogy legalább 5 részletben, de 9ig aludtam. Mert közben fel kellett kelnem a nagyokat elkészíteni (haj,ruha kikészítés), hogy elmenjenek a táborba apjukkal.Utána visszafeküdtem. Most csak a kicsi van itthon és aludtunk 9 ig. Ez a tegnapi strapás napom után jól esett. 6 órát dolgoztam egy gyerek táborban a gyerekek körül. Szóval ha minden nap addig aludnék, amíg szükségem van rá, jól bírnám. Dehát az iskola.....nem baj, majd nyáron feltöltődöm. Ja és felszereltetem az ajtórácsot.
2015. jún. 23. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!