Mit kellene fogyasztanom hogy legyen mindennep székletem? Mert 3-4 naponta van!
Másfél évig jártunk gasztronomushoz a kicsi lányommal ... a székrekedése miatt!Mindenkinek egyénileg kialakított módszert segít!
Nekünk az,hogy reggel éhgyomorra ROSTOS őszibarack nektárt (ha lehet 100%.-ost de jó az 50%.-os is),és este lefekvés előtt utolsó étkezésnek is 1 pohár rostos őszibarack!
Nekünk segített!
:)
sok zöldség, gyümölcs, sok folyadék (lehetőleg, víz, tea 1.5-2 liter) tej, tejeskűvé-kakaó, lehetőleg reggel éh gyomorra,
a banán az hasfogó, jó mondta az egyik hozzászóló-:)
am ez tényleg baj, hogy csak egy héten 2-3 szor, mert nagyon nem egészséges, ha máshogy nem megy, vegyél hashajtót, persze ilyen kíméletest, vagy vagy ilyen tea is am segít
A fiamnak volt ilyen problémálya.
Bevezettük az 5-6 sor keveset étkezést,sok folyadék,naponta egy alma,vagy joghurt.
Ő nem eszik meg más gyümit,vagy zöldséget.
De ha rendszeresen fogyasztasz tej terméket,és eszel friss zöldséget(akár egy szem parit,vagy paprikát),vagy banánon kívül bármien gyümölcsöt,annak kell hogy legyen eredménye.
A banán is fontos vitaminokat tartalmaz,de tényleg meg fogja a hasikát.
A rendszeres és sok folyadékfogyasztás elengedhetetlen. Gondolom keveset iszol. Minimum 1,5-2 liter VIZET igyál. De ez tényleg minimum. Ezenfelül egyél sok rostanyagot és élőflórás ételt. Én ezt a kettőt úgy szoktam párosítani, hogy natúr johhurtba keverek egy-két teáskanál lenmaglisztet (bioboltokban lehet kapni). Ez nagyon jól helyrehozza a bélműködést. A lenmaglisztre viszont inni kell, mert különben székrekedést okozhat (megdagad). Egyébként meg roppant jó hatással van a magas rosttartalma az emésztésre. A nyers gyümölcs és zöldség rendszeres fogyasztása is nagyon fontos. Persze azok amelyek nem fújnak fel. Én például a sárgabarackot nem nagyon eszem, mert roppantul meghajt.
És ami nagyon fontos a rendszeres étkezés. Sokszor (napi 5x), de keveset. Korábban nekem az ebéd kimaradt. Ha ettem is, inkább szendvicset. Amióta rendesen beiktattam a főételt délben, azóta napi kétszer megyek wc-re.
Összefoglalva: rendszeres étkezés, sok folyadék, sok gyümi és zöldség, sok rostanyag. És amit még nem említettem a testmozgás.
Az elején nehéz az életmódváltás, megválni régi megszokott hülyeségeinktől, de egy idő után, már az új dolgok válnak természetessé.
És ne feledd: azzá leszel, amit eszel.
Kitartást és sok sikert!!!
* a főétel helyett főttételt akartam az imént írni :)
előző voltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!