Alhasi fájdalom, székelési inger. Mi okozhatja?
25 éves lány vagyok. Olyasmi görcsös fájdalmat érzek az alhasamban, mint a menstruációnál, és állandóan úgy érzem, vécére kell mennem, de csak 1-2 naponta sikerül kakilnom. Puffad a hasam, néha elég hangosak a beleim, és erősen érzem, ahogy mozognak. Már kiskoromban is voltak hasonló tüneteim néha, még sokkal azelőtt, hogy menstruálni kezdtem, de csak ritkán. Mostanában egyre gyakrabban előjönnek, most pl. 2 hónapon belül már másodszorra van, és pár napja nem akar elmúlni.
Kb. 3 éve voltam orvosnál puffadás, gyomorfájás miatt, hasi ultrahangon és gyomortükrözésen is voltam, semmi rendelleneset nem találtak, azt mondták, ezek tipikus stressztünetek. Eléggé hipochonder hajlamaim vannak, most pl. olvastam, hogy ez lehet vastagbélrák is, és megijedtem, mert béltükrözésen pl. még sose voltam, pedig azt elvileg azzal lehet kimutatni.
Még azt hozzátenném, hogy keveset iszom, tudom, hogy kellene napi 1,5-2 litert, de mindig elfelejtek inni. Lehet ettől is?
Nekem is IBS-em van. Kaptam rá gyógyszert, amit rendszeresen szedek és így rendben vagyok.
Simán lehet attól.
De mivel nem vagyunk orvosok, biztosat meg csak orvos tud mondani, ezért lehet, hogy érdemesebb egy normális orvoshoz elmenni, aki nem csak a stresszre fogja, hanem normális diagnózist állít fel és kezel. Mert stressz ide, stressz oda, egyáltalán nem normális, hogy nem vagy jól!
Mellesleg nem gondolnám, hogy ez a stressztől lenne...
Hagyd el a laktózt és a glutént.
Az IBS-es "betegek" jelentős százalékának nincs semmilyen betegsége, csak olyan dolgokat eszik, amit nem tud megemészteni.
Persze egyszerűbb gyógyszert szedni...
Én is ezzel a problémával küzdöttem, állandó puffadás, gyomorégés, reflux stb, még a bőröm is ronda volt. Kihagytam az étrendből a fenti két dolgot és két hét alatt elmúlt minden bajom.
Nem akarlak rábeszélni, de ez rettentő egyszerű dolog és semmit sem vesztesz ha kipróbálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!