Két napja nem tudok rendesen székelni. Olyan mintha egy dugó zárná el az utját. Jön a nagy inger, majd a fájdalom ott, és semmi. Mi zárja el az utját? Lehet hogy daganat?
Nem valószínű, hogy daganat. Szorulásod van, ami nagyon kellemetlen, de nem halálos. :)
Próbálj meg hashajtó hatású dolgokat enni, és sokat inni! Teát, vizet igyál.
Egyél gyümölcsöket.
Ha ma sem sikerül, akkor esetleg valami gyógyszert is be lehet venni.
Szia!
Ne felülről próbálkozz puhítani, hanem alulról.
Vegyél glicerines kúpot, vagy ha van otthon vazelin/síkosító, akkor kend be az ujjad, és egy kicsit nyúlj fel. Akkor majd kijön.
Amúgy annyira be tud keményedni, hogy az elejét kézzel kell kikaparni (nagymamám ágyban fekvő, neki csináltak már ilyet a kórházban).
Tudom, hogy utálatos elképzelni, de ha szinte be van kövesedve, akkor nincs mit tenni, kezelni kell.
Szegénykém, tudom, hogy ez milyen kellemetlen érzés. Először is nyugodj meg, nincs nagy baj. A rák mindig fogyással kezdődik, aztán véres lesz a széklet.
Kúpot nem használnék, mert elég durván megcsavarja a belet, de gyengéd hashajtó tablettát bátran. Nagyon jó a Dulcolax pl.
A székletlazító kaják nekem nem használtak, eső után köpönyeg.
Fel a fejjel, helyreáll az!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!