22 éves lány vagyok. Milyen egészségügyi következményei lehetnek annak, ha kb 2 hónapon át majdnem minden nap csupán 3-4 órát alszom? (azt is délelőtt, mert a nyáron éjszaka fogok munkát végezni, és emellett egyéb elfoglaltságaim is lesznek)
22 évesen az ember sokat bír, de ennyit nem. Magam is próbáltam egy napba 28 órányi teendőt belezsúfolni az alvás rovására, 2 hónapon keresztül egyhuzamban nem megy. A krónikus fáradtság-szindróma mellett lehet koffeinabúzus, ha szeretsz kávézni, annak minden egészségkárosító következményével, dekoncentráció, feledékenység, figyelemzavar stb.
Ha muszáj így csinálni, arra vigyázz, hogy legyen hetente legalább egy napod, amikor valamennyire pótolni tudod az alvást, különben ki fogsz dőlni.
Nekem a rekordom 8 nap, amit 3-4 oras alvasokkal kibirtam. Az utolso napra mar olyan allapotban voltam, hogy a legaprobb nezetelteresre is orditassal reagaltam, kiestek a kezembol a dolgok...
Azt se tudtam mi tortenik korulottem
24F
Fél éve éjszakában dolgozom egyetem mellett. Heti 3 éjszaka dolgozom de akkor nem is alszom mert munkából órára megyek, csak utána dőlök le 2-3 órára. Megszoktam. Párszor elaludtam már órán de ennél komolyabb következménye (még) nem volt. Ha lenne is, nincs más választásom, dolgoznom kell de nappal meg óráim vannak.
Ha minden nap alszol, ki lehet bírni, az elmúlt nyarat (július-augusztust) így toltam végig és abszolút elvoltam. Ez a mostani gázabb, mert bár a munka könnyebb (a tavalyi konzervgyár volt, ez meg nyomda) de utána órára kell mennem.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!