Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Cukorbetegnel hirtelen fellepö...

Cukorbetegnel hirtelen fellepö magas vernyomas es vercukor miatt irhat elö az orvos agynyugalmat?

Figyelt kérdés

Anyosom ezt allitja, eddig 2 hetet fekszik az agyban.

Csak mert a neten ezzel ellentetesen, magas vernyomasnal es cukornal is mersekelt, rendszeres mozgasrol irnak. Ferjem nagyon aggodik, misztifikaljak a dolgot, ezert erdekelne, milyen betegseg lehet az igazi ok?

2015. máj. 29. 16:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm Ismet!

En ugy vettem eszre, kis dolgokat a tavollatokhoz hasonloan nem lat, es van is olvasoszemüvege. Ugy emlekszem, zöldhalyogja mar a cukorbetegseg felismerese elött is volt. (Az edesanyjanak is volt, aki viszont nem volt cukros.) Azt mondja, emiatt nem lat jol.

2015. jún. 8. 17:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Igen, az lehet.

Azt csak ő meg az orvos tudja, miért mondta, hogy feküdnie kell, esetleg csak valami kifogás a rokonok előtt, hogy "nem csinálhat semmit" mert esetleg nem akar valamit megcsinálni és "nemakarásnak nyögés a vége". Szóval ki tudja mondta-e neki a doki vagy csak kifogásnak mondja a kedves rokon.

2015. jún. 8. 23:35
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Es hat a jatszmai, szandeka... Meg egyszer köszi, amiket irtal. Sok mindent nem tudtam a cukorbetegs-röl, es vannak mas ismeröseim is, igy jobban ertem öket.
2015. jún. 9. 11:33
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Már elég sok minden összefüggést megismertem és mindig utána olvasok és keresgélek mindennek ami érdekel, már pedig minden érdekel a világban, hogy mi hogyan és mitől működik úgy ahogy, az orvostudománytól kezdve a technika vívmányain keresztül nagyon sok minden. :)

A cukorbetegséggel kapcsolatos dolgokat azért is tartom fontosnak, mert magam lehetek önmagam orvosa. Saját magamon bátran kísérletezhetek és egészen jó eredményeket érek el a diéta egy speciális formájával. Persze lehet, hogy ez nem speciális, de nálam bevált. Annyit és olyan minőségű (összetételű, anyagú) élelmiszert eszek egyszerre, ami után kettő órán belül vissza áll a vércukrom a normál (elfogadott) 6.5 érték környékére vagy ez alá. Csak ez után eszek megint. Amikor közben mégis megéhezek akkor megeszek egy darab sajtot vagy valami húsfélét, fehérjét önmagában, ami nem emeli, vagy legalább nem emeli jelentősen a vércukrot. Azóta a cukrom rendben van és a korábban bekövetkezett szövődmények csökkennek, sőt lassan elmúlnak úgy tapasztalom.

A korábban kezdődött retinopátia jól láthatóan csökken. Korábban amikor még nem tudtam az okát, a lábujjaim kezdtek olyan furcsán "zokni érzésűek" lenni, mint ha zokni lenne rajta. Aztán rájöttem (miután kderült a cukorbetegségem), hogy ez a diabétesz egyik következménye, ami az orvosok szerint nem múlik, inkább rosszabbodik. Nálam már múlik, sőt mondhatom, hogy visszatért bele a korábbi mértékű érzékelés, amióta megduplázott adagban szedem a koleszterin csökkentő gyógyszert (napi 1X atorvateva 80mg). Korábban már azt is alig éreztem amikor valami hozzá ért a lábujjamhoz, nem tudtam érzésre felvenni a papucsot itthon, rá kellett nézni hol van, mert nem éreztem a lábammal. Most meg teljesen mindent érzek nagyon finoman ér érzékenyen. Szóval rendbe lehet tenni a diabéteszt, sőt a még túlságosan nem elhatalmasodott szövődményeit is, de sok minden kell hozzá. Legelőször is akaraterő, aztán diéta és még nagyon sok apró dolog, amit nem is olyan nehéz betartani, csak meg kell tanulni a módját és még azt, hogy miket kell szedni étrend kiegészítőként és milyen gyógyszert nem szabad semmiképp elhagyni, és mit mikor KELL kihagyni (nem sok ilyen van), nálam ez a vérnyomás csökkentő, amikor jókorát kerékpározok, utána mindig nagyon lemegy a vérnyomásom, sokszor 100 alá.

Örülök, hogy tudtam neked és talán másoknak is valamit talán segíteni a dolgok áttekintésében. Ha már rájöttem dolgokra, használja más is a tapasztalatokat.

2015. jún. 10. 03:58
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2015. jún. 10. 10:39
 16/16 A kérdező kommentje:

Szia! Megint voltunk anyosomnal, most mar fözött is tehat ugyanugy mozgott, mint maskor. Most azt mondta, csak a vernyomasa okozta, ami most mar rendben van. Kerdesemre, mivel ö nem inzulinos cukorbeteg, csak hetente 1-szer (!) kell merni a vercukrat, es allitolag az inzulinosoknak kell csak gyakrabban. Azt mondta, a szemere nem ment ra (emlitettem, h korabbi a szemproblemaja, anyjanak is volt) es a vesei is egeszsegesek. Nem szed koleszterincsökkentöt, es normalis a koleszterinszintje!

Teljesen mas meresi ertekekröl beszelt (110, 140), mintha mas müszer lenne. Neten utanaolvastam: 140 mg/dl = 7,7 mmol/l.

2015. jún. 15. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!