Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Gyakori gyomorfájdalom lehet...

Gyakori gyomorfájdalom lehet a sok sav miatt?

Figyelt kérdés
A hónap elején kezdődött el, hogy este, főleg úgy 10 óra után órákig tartó erős gyomorfájdalmam van. Ilyenkor kissé hányingert is érzek és hirtelen rengeteg vizet kell innom, olyan szomjúság jön rám. Lehet ez gyomorsav miatt? A közeli rokonságban (szüleim, tesóim, nagyszüleim) mindenkinek túl sok sava van, valószínű, hogy én is örököltem ezt? Vagy mi más okozhatja? Nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt, nem eszem zsíros ételeket... Mondjuk szénsavas vizet gyakran iszom.
2015. ápr. 22. 03:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy sok a savad, de nem vagyunk orvosok, meg kellene nézetni gasztro dokival. Az is lehet, hogy már kialakulóban van a reflux a sok sav miatt. Én a szénsavas italokat kerülném, saját tapasztalatból mondom. Nekem is refluxom van sajnos.
2015. ápr. 22. 08:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ez reflux, de a vékonybélből is sugározhat a gyomor felé fájdalom. Érdemes felkeresni egy gasztroenterológiát.
2015. ápr. 22. 17:17
 3/4 A kérdező kommentje:
Tegnap elmentem dokihoz, mivel a vesém is elkezdett időközben egyre jobban fájni, csak utálok ilyen helyre járni, azért húztam egyre jobban a dolgot. Kiderült, hogy a gyomrom túl sok savat termel, amit valószínűleg örököltem, mert a napi fél liter szénsavas víz nem hiszem, hogy ezt okozná, más olyat meg kerülök. Aztán elkezdett kialakulni a vesekövem is. Csak nem értem, mindez miért. Alig múltam 20 éves, nem vagyok túlsúlyos, próbálok egészségesen, megfelelő mennyiségben táplálkozni, nem dohányoztam soha és alkohol közelében se voltam még, emellett rendszeresen sportolok is.
2015. ápr. 24. 05:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezt háziorvos állapította meg? Csak azért kérdezem, mert ők 10-ből 9-szer ezt rávágják a gyomorfájdalomra. Én évekig voltam így félrediagnosztizálva és végül a gyomortükrözés hozta meg az igazi diagnózist.
2015. ápr. 24. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!