15 éves fiú vagyok, és szeretnék leadni 20-30 kg-ot. Most 188 cm és 98 kg vagyok. Hogyan tudnám ezt leadni?
Gondoltam rá, hogy elkezdek futni és egyre többet futok, de még nem kezdtem el, mert gondoltam, hogy most úgy is jön a Húsvét és hiába futottam volna, ha úgy is visszajön. Az étrenddel mit csináljak? Mit egyek? Mit ne egyek?
Rosszul érzem magam így ennyi súllyal, szégyellem ahogy kinézek. Szeretnék soványabb lenni, remélem sikerül!
Ne egyél annyit, hogy tele legyél, inkább többször keveset, 6-ra essen az utolsó, utána már nem. Csokkentsd a szénhidrát mennyiséget és igyál sok vizet. Vannak ilyen alapdolgok hogy fehér kenyér helyett teljes őrlésű pékáru.
30 kilót amúgy ne akarj fogyni. Magas vagy és nagyon sovány lennel.
szerintem elég lenne izmosodnod, erősödnöd. de ha nagyon fogyni akarsz, akkor max 10kg.
amúgy pont az ilyen mentalitással van baj, hogy bele se kezdesz, mert úgyis húsvét, és ugye kötelező telezabálni magunkat..
csak mondom, hogy ne halogasd, kezdj el futni, vagy bármi sportot, amit szeretnél.
étrendnél szerintem elég ha későn nem eszel. és próbáld mellőzni a cukrot/lisztet.
egyél több zöldséget, gyümölcsöt.
Nézd őszinte választ fogok adni. Nagyon súlyosan kövér, elhízott embernek számítasz. És ez 15 évesen még úgy érzed csak a kinézeted ronda de később majd rájössz az egészséged is tönkremegy az iszonyatos túlsúlyosságod végett. Ami van rajta 20-30 kiló háj azt le kell fogynod. Nincs mese.
Fogyásra ha jól emlékszem pár éve még lehetett orvossal feliratni serkentőt hogy az elveszi az étvágyat. Ilyet már nem kapsz. Viszont legelső körben érdemes felkeresned egy obesitas szakrendelést. Ott kivizsgálnak és majd lefogyasztanak. Lehet hogy pszichiáterre is szükséged lesz mert ilyen fiatalon hormonális okok kivételével leggyakrabban a túlevés zavar okoz elhízást. Ezt antidepresszívumokkal szokás kezelni.
A másik része a dolognak hogy miért eszel ennyit? Azt az óriási ürességet ami van benned miért ételekkel tömöd be? Rengeteg megoldatlan konfliktus, rossz életesemény okozhat elhízást. Ezt kezelni kell legjobb erre pszichoterapeuta segítségének igénybe vétele!
3# szerinted 188cm-hez ideális lenne a 68 kg? ráadásul ilyen drasztikus fogyás után biztos marha jól nézne ki...
nekem van több 190cm körüli barátom, és sokkal jobban néz ki az aki nem pálcika, hanem van rajta izom meg akár kis felesleg is.
de persze jobb lenne ha izmosan lennél nagyobb darab..érted
a szendvics meg nem a legjobb választás. gondolom fehérkenyér,zsíros sajt,mindenféle trutymós felvágott.
inkább ha lehet sok magvas kenyeret,vagy kétszersültet egyél. vaj nem kell. sovány sajt, sok zöldség, csirkemell. vagy valami sovány párolt hús
de ha nem megoldható anyagilag, akkor is legalább pakold tele zöldséggel a szendvicset. nem fogsz fogyni tőle, de legalább nem csak szemetet ennél
meg suliba nem csak szendvicset lehet vinni. nálunk sokan visznek kis dobozban előre felvágott almát/narancsot, vagy zöldségeket
ez nem váltja ki az összes kaját, de ha ilyeneket is ennél, mondjuk 1 szendvics helyett, már tennél az egészségedért
Tévedés, a 4 szendvics+ 5 órán belül ebéd+vacsora, az nem kevés.
A kevés/nem kevés kérdését nem a többi ember átlagához kell viszonyítani, tekintettel, hogy a többség agyonzabálja magát, így aztán úgy tűnik, mintha az lenne a normális. Példának okáért 188/80-hoz kb 2500 kcal-t kell bevinni, miközben egy ebéd kb 1300-1600. A többség olyan simán betolja a napi 3000-et, hogy öröm nézni, miközben ő szerinte nem eszik sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!