Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez a vérnyomás érték magas?...

Ez a vérnyomás érték magas? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, sokat stresszelek, voltam szeptemberben kivizsgáláson, volt rajtam 24 órás vérnyomás mérő, az átlaga 123/vmennyi lett. A napokban azonban sokat fáj a fejem, eléggé stresszes vagyok, plussz a mensim is megjött, meg az előbb az orrom is vérezni kezdett. Tegnap előtt mértem, 137/84 volt, ez magas? :( Szoktam sokszor mérni, eddig mindig 110-120 körül mozgott.
2015. márc. 10. 00:39
 1/9 A kérdező kommentje:
160 cm vagyok, 54 kg, rozskenyeret eszek, sok vizet iszom, kevés húst eszek. Nem dohányzom, nem iszok alkoholt, stb. Szóval odafigyelek ezekre, csak attól félek, örökölni fogom, a családban többen is magas vérnyomásosak lettek.
2015. márc. 10. 00:41
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Semmi bajod nincs. Ha a vérnyomás 150 fölött lessz alap hejzetben akkor pánikolj! A vér az orrodon meg a megerőltetés miatt van. Nyugi!
2015. márc. 10. 00:51
 3/9 anonim ***** válasza:

A 137 ebben a korban enyhén emelkedett, persze akkor van a gond, ha többször mérsz ilyen értéket. Mérd meg 1 hétig naponta háromszor kb azonos időben minden nap és írd fel az értékeket, ha többször is van ilyen érték, akkor menj el a háziorvoshoz, egy vérvétel nem ártana.

Stressz is okozhatja, és a kevés mozgás.

2015. márc. 10. 07:32
 4/9 anonim ***** válasza:
A vérnyomásodat mindig 5 perc nyugalmi állapot után mérd,mert nem lesz reális különben az érték,tehát leülsz a fotelbe,5 percig tévézgetsz,és utána mérd meg.Ha nyugalmiban 130 akkor érdemes orvoshoz fordulni újra,főleg,ha többször is mérsz ilyen értéket.
2015. márc. 10. 10:40
 5/9 A kérdező kommentje:
Fél éve kivizsgáltak, jók voltak az eredmények. Most, hogy megjött a mensim, azóta emelkedett meg idegesebb is vagyok. Ma mértem, eléggé feszült voltam, úgy volt 133/92. Ha nyugodt leszek holnap, újra megmérem, de amúgy eddig minden 2.3. nap mértem és 100-125 körül mozog mindig. Szerintem ha elmúlik a mensim, újra normális lesz. Pulzusom is csak akkor megy fel, ha mérem, olyankor mindig ideges vagyok. De ha nyugodt vagyok és a kezemmel mérem, 70-80 a pulzusom is. Kórházban is mikor ideges voltam (pánikbeteg vagyok) akkor volt 142-es pulzusom, estére meg mikor megnyugodtam, 65 meg 70 volt.
2015. márc. 10. 19:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Mi a tököméért van az hogy itt gyakorikerdeseken minden 10éves lányka "stresszes" meg ilyen baja van meg olyan???!!!

Annyira fárasztó de komolyan. -_- És min stresszel azon hogy kettes vagy hármas lesz e a röpdolgozat matekból??!! Ááá csak felidegesítem magam

Amúgy meg a vérnyomásod nem magas 140 szisztolé és 90 diasztolé felett magas. Az alatt alacsony a vérnyomás! Ennyi.

2015. márc. 10. 20:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Nem, nem stresszelek a röpdogámon, mert pánikbeteg vagyok olyan szinten, hogy magántanulóként kell egyedül tanulnom!!

Naponta több pánikroham kap el, a szüleim baba koromban elváltak, 10 évig családi háborúk voltak, 8 évesen bíróságon ültem, azután költöztünk 300 kmt, új iskola, új emberek és itt meg 5 éve élek a börtönből szabadult elmebajos mostoha apámmal, aki folyamatosan fenyegetőzik, bánt bennünket, emmellett egy csomó pénzünket elvette és még a házunk is veszélyben van, és akár utcára is kerülhetek édesanyámmal!! Ezen kívül 2 hónapja halt meg a nagymamám!

Kiskoromban engem bántott a család, mert apukámat is szerettem! Így nőttem fel! Nem a mai p*csákhoz tartozom, képzeld el!!! Nah, ha te ezeken 16 évesen átmentél, akkor szívesen hallgatom a válaszod! MIELŐTT ÍTÉLKEZEL, ISMERJ MEG VALAKIT !!!

2015. márc. 10. 20:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Ja és míg tudtam suliba járni, addig sem izgultam azon, hogy kettes vagy hármas lesz, mert kitűnő tanuló voltam ilyen környezet ellenére is és 4-esnél rosszabb jegyet ritkán kaptam! ;)
2015. márc. 10. 20:54
 9/9 A kérdező kommentje:
A többieknek köszönöm szépen a választ és az utolsónak az utolsó mondatát.
2015. márc. 10. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!