Gyakori szédülés oka bizonyos helyzetekben? (Bővebben lent. )
Mi lehet az oka annak, hogy például moziban elszédülök 3D-s film nézése közben, testnevelés órán felülések közben, illetve egy teljesen átlagos hintán, ha elkezdek hintázni, pár másodperc alatt megszédülök? Valamilyen betegség állhat a hátterében? Vérvételen voltam, ott nincs probléma, normális minden érték.
Aki ért hozzá, vagy volt hasonló helyzetben és megtudta, mi a baj, kérem írja le! Orvoshoz kéne vele fordulnom? Előre is köszönöm! :)
16/Lány
ez előfordulhat akkor ha alacsony a vérnyomásod, én is szédülök hintában de nem foglalkozom vele és akkor abbahagyja
a felülések megint csak visszautalnak a vérnyomásra, vérkeringésre
ajánlom, hogy csinálj egy 6 hetes csalántea kúrát, amúgy semmi pánik ez még nem komoly
A füledben van az egyensúlyozó szerved, és ez a testhelyzetet veszi mindig figyelembe, majd jelet küld az agyba, ami úgy állítja be az izmokat, hogy ne essél el. Valószínű a gyors mozgásokhoz nehezebben alkalmazkodik, mint a hinta vagy a felülések. A 3D-s film meg a összezevarja az egyensúlyozó rendszert. Próbáld, ki, hogy akkor is szédülsz-e felülésnél, hintázásnál, ha becsukod a szemed.
Nem hinném, hogy komoly bajod lenne.
ha normális tevékynységek közben is szédülsz, mint pl. járás, futás, ülés, fekvés, akkor fordulj orvoshoz (neurológus vagy fül-orr-gégészek foglalkoznak általában ilyennel.)
Sokan vannak így, többek között a körhintán és van amikor az autóbuszon én is szédülök időnként, főleg ha olvasni akarok menet közben. A 3D moziban a térhatás vizuális illúziója hat rád, de a természetes gyorsulásokat nyilván nem fogod érezni de ha éreznéd is talán még inkább szédülnél közben. Ráadásul a virtuális térhatásnál a szemed mindig azonos fókusz pontba néz, a vászon síkjába, miközben a két szemeg máshol próbálja megtalálni az össze tartozó két képből álló térhatású párt. A máélységet érzed ugyan de a szem fókusz pontja nem oda fog esni közuben, hanem mindig egy helyre, a képernyőv vászon felület távolságának megfelelő fókusz pontra.
Ezek mind a természetestől eltérő hatások, amit nehezebben kezelsz mint mások, mert különbözőek vagyunk tolerancia szempontjából.
A torna órán a felülések nagyon hasonlítanak a szédülés vizsgálatokhoz szokásos felülési gyakorlatokhoz. Aki ezeknél szédül, az szédülésre hajlamos és esetleg érdemes lehet kivizsgáltatni magát ideggyógyászaton, ami nem azonos a dili orvossal!! ..mert az pszichiáter volna.
Itt még sok lehetséges okot tudsz erről olvasni:
Szóval ezek lehetnek természetes dolgok is de sokszor betegség is megbújhat mögötte. Ezt csak idegrendszeri vizsgálatok végzését tanult orvos tudja csak pontosan megállapítani.
Az egyértelműen okozhat szédülést.
olyankor én kávét szoktam inni, vagy teát, esetleg Colát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!