Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért undorodom egyre jobban...

Miért undorodom egyre jobban a hústól?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, és azt vettem észre, hogy egyre kevésbé bírom a hús ízét. Kis koromban még a sertés húst is megettem, 10 éves korom óta csak csirke. 16-tól csak csirke mell, és májak, kacsa mell, esetleg ritkán comb. Pár éve csak csirkemell, és ennyi. Néha darált húsból készítettem magamnak valamit, és ennyi, de most már azt se.

Sőt most már a csirkemelltől is elég rossz élményeim lesznek. Egyszerűen másnap már bődületesen rossz íze van. Mostanában egyre több gyümölcsöt eszek meg zöldséget, tojás, tej, túró. Igyekszem kondizni emiatt kellene a magas fehérjebevitel, ami így nagyon nincs meg. Fogalmam sincs mi történhetett, és mi okozza, de nem szeretnék vega lenni...

2015. márc. 3. 12:51
 1/7 A kérdező kommentje:
Sőt, kis koromban még a szalonna, sonka, bacon, felvágottak is mentek, most már ezek sem.
2015. márc. 3. 12:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Fehérjebevitelt nem csak hússal lehet megoldani, sőt...

[link]

Akár a sportolóknak szánt, porból és tejből összeturmixolható profi itallal is megoldhatod a dolgot. Ne egyél olyasmit, amitől rosszul érzed magad, a szervezeted elég pontosan jelzi, hogy nem szereti, ne erőltesd. Pár hétig-hónapig ne egyél húst, aztán próbáld meg újra, hogy változott-e valami, ízlik-e, vagy sem.

2015. márc. 3. 13:03
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
Hirtelen hús undor komoly betegség jele is lehet.
2015. márc. 3. 13:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Másnap már némelyik csirkének nagyon rossz íze van, én sem bírom megenni, az igazi szép aranysárga, zsíros háztáji csirkéknél nem szoktam ezt érezni, lehet, hogy csak ez az oka. A hirtelen jött húsundornak valóban lehet betegség is a jele, de annak szerintem más tünete is lenne.
2015. márc. 3. 14:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanígy voltam. Kicsinek mindent megettem. Disznóvágáskor még a disznófület is. 13 éves koromban egyszer megmondtam hogy többet nem akarok húst enni mert nem bírom. Nem lettem vega, csak szimplán nem eszem meg. Most 28 vagyok és azóta sem eszem meg. Nagyon ritkán grillcsirkét, de abból is csak olyan keveset, ami szinte olyan mintha nem is ennék. :)

Az okát én sem tudom, egyszerűen képtelen vagyok lenyelni.

2015. márc. 3. 14:59
 6/7 anonim ***** válasza:
38%
Sürgősen ki kell vizsgáltatnod magad mert a húsundor az emésztőszervi daganat egyik jele.
2015. márc. 3. 15:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is ugyanilyen vagyok csak még 16 éves. Kiskoromban szeredtem mindenféle húst. Most meg ahogy ránézek egy húsra látom, hogy milyen undorító, milyen dolgok vannak benne és fúj. Nem bírom lenyelni. Valamelyik húst még megeszem de egyre csak fogy és fogy.
2015. márc. 4. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!