Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szerintetek alkoholista leszek?

Szerintetek alkoholista leszek?

Figyelt kérdés
Az utóbbi 2 évbe kezdtem el inni volt hogy heteken keresztül napi 1 üveg bort megittam, az utóbbi 3 hétben nem ittam de tegnap újra elkezdtem bűntudatom van hogy iszok mégse hagyom abba.Van okom félni vagy csak túlreagálom?Nincsenek elvonási tünetek és van hogy megvagyok alkohol nélkül.

2015. márc. 1. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Igyal meg napi fel uveget. Aztan kesobb vidd le napi 1 poharra :)
2015. márc. 1. 17:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha bűntudatod van és mégis iszol, sanszos, hogy masszív piás leszel.
2015. márc. 1. 18:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem jól gondolod, érzed te ezt. Mert nem véletlen hogy megkérdezed itt. A szenvedély betegség nem úgy van hogy : Eddig a pontig nem vagyok az, majd a következő pillanatban meg már az vagyok. Ez egy elég hosszú és lassú , alattomos folyamat mire rá jön valaki hogy már nincs vissza. Az egy hülye felfogás hogy " van hogy megvagyok alkohol nélkül". Ha iszol, akkor nem vagy meg nélküle. Érthető????
2015. márc. 1. 18:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem leszel, sajnos már az vagy, mielőbb kérj segítséget.
2015. márc. 2. 08:52
 5/6 Phoney ***** válasza:

Az ne nyugtasson meg, hogy nincsenek elvonási tüneteid, mert ha ott tartanál, az már régen rossz volna... elvonási tünetei annak vannak, aki már eleve nem is szokott teljesen kijózanodni. Nem reagálod túl, ez már egyfajta lelki függőség, a pszichéd már elfogadta a napi szintű ivást mint kellemes, normális állapotot, és akkor is könnyen inni kezdesz, amikor nem akarsz. Mint ez a 3 hét is mutatja, ez nem leküzdhetetlen.

Tudatosítsd magadban, hogy a többnapos józanság a normális elmeállapot, nem pedig a "tegnap ittam, ma is fogok". Most már valszeg megmarad benned a hajlam, hogy elkezdj inni, de ezzel nem nehéz együtt élni, amíg nem engedsz neki.

2015. márc. 2. 11:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Úgy döntöttem hogy nem iszok egyedül többet, max 1 sört. Ha nem bírom tartani akkor pedig segítséghez fordulok.
2015. márc. 4. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!