Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mennyi bulizás sok már az...

Mennyi bulizás sok már az egészségnek?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy jó helyre írtam-e ki, de azért kérdezem, mert tavaly nyáron heti 2-3-4 buli is volt, ráadásul aktív és fárasztó munka mellett. Aztán ősztől visszább vettük, de tény, hogy minden hétvégén legalább egy buli azért van. (Buli alatt azt értem, hogy elmegyünk egy szórakozóhelyre és hajnali 2-3 néha 4-ig táncolunk)

Tavaly nyárhoz képest most lényegesen kevesebbet bulizunk, de tény, hogy a heti 1 megvan.

És erre most le lettem beszélve, hogy vegyek vissza, mert egyik átbulizott éjjel után rosszul lettem, mondjuk ijesztő volt. És többek szerint vissza kellene venni?

A kérdés csak az, hogy a heti 2-3-4 buli nem sok, a heti 1 meg igen?

Illetve valóban rossz hatással van a szervezetre ha minden hétvégén van éjszakai szórakozás? (hétközben már nincs)

Nem dohányzom és nem is iszom le részegségig magamat. És manapság hétköznap is többet pihenek.

2015. jan. 19. 17:29
 1/3 anonim válasza:
Önmagában a bulizás nem káros szóval ha nem iszol, nem cigizel (és nem drogozol - ezt nem írtad) akkor gyakorlatilag olyan mintha sportolnál, csak testmozgás. A pihenésre azért figyelj
2015. jan. 20. 14:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Akárki akármit mond heti egynél több bulizás már káros. Főleg hogyha ész nélkül iszod a piákat, meg éjszakába nyúlik a buli. A szervezeted heti egynél több éjszakába nyúló bulit tud tolerálni ha többször bulizol akkor már panaszaid lesznek (szívbeszúrás, fáradtság, alvászavar, fejfájás stb)

Az alkohollal vigyázz mert tipikusan a bulikban szokik rá az ember nagyon és utána egyenes út vezet az alkoholfüggőségbe.

2015. jan. 21. 14:33
 3/3 A kérdező kommentje:

Szerencsére az alkoholizmustól nem félek, mert tavalyelőtt ősszel bulik nélkül is sokkal többet ittam, de nem szoktam rá.

Most meg nem sokat iszom, mert ahhoz drága is, meg sokszor megyek kocsival.

Mondjuk a darabszám lehet hogy sok, a heti 2-3, de imádom. :) Kicsit rosszul fog esni magamra erőltetni, hogy ne menjek.

2015. jan. 21. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!