Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Napi 1x500mg C-Vitamin (...

Napi 1x500mg C-Vitamin ( Cetebe ) elegendő télen-nyáron?

Figyelt kérdés
Olvastam egy cikket, ahol azt írják, hogy Szent-Györgyi Albert 1000mg C-Vitamint szedett naponta és ha beteg lett ezt többszörösére emelte. Egy dolgot vettem észre, mióta szedem a C-Vitamint, hogy nem vagyok vashiányos, de még mindig az alsó értékhez van közelebb. Azt is olvastam, hogy segíti a C-Vitamin a vas hasznosulását, ezért gondoltam, hogy megemelném 1000mg-ra. ( Amúgy vesebeteg vagyok, állandóan vaskészítményeket kéne szednem és nagyon ellene vagyok ).

2015. jan. 7. 12:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha megemeled a dózist, gondolod, észrevehető változást érsz el? Fenéket. Pont az a célja, hogy ne változz, azaz ne betegedj meg. Azt meg sanos nem veszi észre az ember, legfeljebb néhány év múlva visszatekintve.
2015. jan. 7. 14:58
 12/16 anonim ***** válasza:
*sajnos
2015. jan. 7. 14:58
 13/16 A kérdező kommentje:
Mármint, elviekben szignifikánsan emeli a vas koncentrációját a vérben a nagyobb dózisú C-Vitamin. De 1000-nél én nem merek többet szedni. Itt ajánlott az egyik válaszoló 1000 mg-os kiszerelésű C-Vitamint, megpróbálkozok azzal nap 1 szemmel kezdésnek.
2015. jan. 7. 17:27
 14/16 anonim válasza:

Na akkor ezt olvasgassátok.:

[link]

Én napi 5000MG C-vitamint szedek, a 6 éves kisfiam napi 1500MG-ot, és semmi bajunk! Tavalyelőtt az ágyat nyomtuk, de rendesen. Én "tetszhalott" voltam 2 napig! Na akkor eldöntöttük, hogy C-vitaminnal gyógyítjuk magunkat...Egész évben beteg-mentesen átvészeltük az évet! Körülöttünk a gyerekek és a felnőttek is itthon vannak beteg szabin. :/ Ha meg is fáztunk kicsit, maximum 3(!) napig voltunk csak, és jé, eltűnt a nátha.

Szóval a C-vitamin igenis egy csodagyógymód, akárki akármit mond! Szentgyörgyi Albert 93 éves korában halt meg autóbalesetben, Ő napi 8000MG-ot szedett. Ő is daganatos beteg volt, és kigyógyította magát teljesen!

Utána lehet járni nyugodtan.

Mindenkinek jó egészséget!

2015. jan. 19. 18:40
 15/16 A kérdező kommentje:
Én 165 centi magas vagyok és 52 kiló, vesebeteg srác. Mióta kitettem a kérdést napi 2000mg C-Vitamint szedek ( a betegségemre való tekintettel, mert nem tudok kipisilni a felesleget, csak minden másnap szedik ki belőlem dialízisen ). Jelenleg ez nekem így jó, én is olvastam Szendi Gábor cikkét, plusz Dr. Lenkei Gábor is a C-Vitaminból a nagy dózist ajánlja. Köszönöm a válaszod utolsó.
2015. jan. 19. 21:18
 16/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm ezt a ragyogó linket, #14-es. Noha ezekkel (s még sok egyébbel) mind tisztában voltam, így összefoglalva még sehol sem olvastam. Ezirányú ismereteimet különféle szakkönyvekből csipegettem össze. Jó volt így együtt látni egységes egészként. Köszi!
2015. jan. 20. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!