Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Rettentően fázós vagyok,...

Rettentően fázós vagyok, jobban az átlagnál. Milyen aláöltözetet, trükköt tudtok javasolni a harisnyán és sok pulóveren kívül?

Figyelt kérdés

Pajzsmirigy rendellenes működés miatt nagyon alacsony a testzsír százalékom, ezért rettentően fázom. A lakásban legalább 23°C-nak kell lennie, hogy polár nadrágban és vastag polár pulóverben ne fázzak, ebben az esetben pont jól elvagyok.

Aki nagyon fázós, mit szokott felvenni? Jobb a merinói gyapjú aláöltözet, mint pl. a 20 000Ft-os HellyHansen szintetikus anyagú?

Az utcára télen nem igazán szeretek kimenni, mert úgy remegek, mintha idegbeteg lennék, de azért orvoshoz és suliba be kell járnom... Várom az ötleteket!

/a gyógyszerbeállítás már folyamatban van, de ez több hónapig eltart, mire beáll és rendesen kifejti hatását.../

2014. dec. 2. 14:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Húha, nehéz ügy, szerintem ki kell tapasztalnod, hogy melyik fajta anyag a jó. Egyébként a mozgás nem jöhet szóba? Akár csak sima benti torna, tánc, helybenfutás, akármi. Vagy belsőleg is lehet melegíteni magad (az angolok ezért teáznak naponta többször is) forró italokat igyál, ha suliban vagy, vigyél termoszban. Hány éves vagy? Mert ha ihatsz alkoholt (már ha szereted) akkor napi egy fél pohárka borral dúsított tea is jól felmelegít ;-)
2014. dec. 2. 14:53
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod! A mozgás segít, szoktam is tornázni, de most konkrétan arra keresek megoldást, ha mennem kell valahová. Általában bkv-val szoktam közlekedni és az átszállásoknál vagy a buszra várva szoktam megfagyni. Az a baj, hogy ha egyszer "lefagyok" onnantól kezdve nagyon nehezen tudok felmelegedni, csak a lakásban sikerül bebugyolálva. A bkv-n ez ugye nem megoldható... Ráadásul elég sűrűn előfordul, hogy nem fűtenek a buszon!

Elmúltam már 18, de nem szeretem az alkoholt... :)

2014. dec. 2. 17:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Amennyiben allergia nem zárja ki,nassolás gyanánt egyél olajos magvakat,diót mogyorót. Iskolában miben vagy fázol ott is,vagy legalább meleg van?.
2014. dec. 2. 21:32
 4/4 A kérdező kommentje:

A suliban meleg van, ott azért szünetekben sétálunk, mozgunk eleget, persze ott is pulcsiban nyomom...

A nassolás megvan, sok gyümölcsöt (ált. banánt) meg csokit eszem, nagyon szeretem az édességet, diákcsemegét, stb. De mivel a pajzsmirigyem miatt extra gyors az anyagcserém, így hamar elégeti a szervezetem... Sokszor eszem.

Reméltem, hogy van valami spéci ruha, aláöltözet, ami extrém meleg... Pl nyáron a tengerbe is csak neoprén ruhában tudok bemenni, mert "fáj" a "hideg" víz (25°C)...

A neoprén ruha tényleg jó meleg, de nem mászkálhatok búvárruhában... :) Szóval valami ilyen hatású öltözetet keresek...

Azért köszi a tippet!

2014. dec. 3. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!