Akiknél rosszindulatú daganatot állapitottak meg, hogy dolgoztátok fel?
Figyelt kérdés
Nekem a héten derült hogy méhtest daganatom van,szerencsére idejében kiderül,úgy néz ki elég lesz egy műtét,méh petefészek nyirokcsomók eltávolitása.Nagyon félek,bár örülök hogy idejében kiderült,és ennyivel megúszom ha minden igaz.2014. okt. 31. 09:52
1/9 anonim válasza:
nekem méhnyakrákom volt, 26 éves voltam akkor, és szerencsére volt már egy lányom, így csak arra gondoltam, hogy egy gyermekem már van, és fel kell nevelnem őt, tehát meg kell gyógyulnom :) hazudnék ha azt mondanám hogy nem voltak az elején borzalmas napjaim, de csak az volt a szemem előtt, hogy élnem kell és semmi nem számít, milyen műtéten-milyen kezeléseken kell átesnem... nekem "csak" a méhem és méhnyakam vették ki, és szerencsére megúsztam a kemót, csak sugárkezelést kaptam... olyan gondolatom soha nem volt, hogy emiatt a nőiességemet veszik el, sose gondoltam hogy egy belső szervem miatt vagyok nő... több mint 10 év telt el azóta... már van egy kistestvére is a lányomnak, hisz méh nélkül is van élet... örökbe fogadtuk :)
2/9 A kérdező kommentje:
Szia,örülök hogy jól vagy!Hát bennem van félelem,vegyes érzések,félek a műtéttől,higy rendben legyen minden,és hogy nehogy találjanak még rosszabb dolgot odabent.Bár volt tükrözésem,ott gondolom szétnéztek rendesen,azután mondta a doki,hogy véleménye szerint elég lesz a műtét.Remélem..Kisbabát mi is szerettünk volna,van most egy 4 éves kislányom,sajnos ezt is elég volt feldolgozni hogy több baba nem lesz:(
2014. nov. 1. 07:49
3/9 anonim válasza:
Minden jót kivánok ! Neked is első válaszoló ! Elmesélnétek mik voltak a tüneteitek ,amik miatt végül orvoshoz mentetek ?
4/9 anonim válasza:
nálam magának a ráknak nem volt semmi tünete, egy méhszájseb miatt volt nagyon erős folyásom emiatt jártam dokihoz, és akkor vette észre egy másik doki a daganatot, mikor mentem hozzá, hogy szeretném ha ő műtené meg a méhszájsebemet, hogy itt nem csak az a baj... már zölddió nagyságú daganat volt a méhszájon (fogalmam sincs másik doki ezt hogy a fenébe nem vette észre,hisz nem egy kis pattanásszerű valami volt) - folyás 100% hogy a méhszájseb miatt volt, mert először azt megműtötték meg vettek mintát a daganatból és utána tejesen megszűnt... aztán utána jött a nagy műtét+sugár miután megkaptam az szövettan eredményt :) én ezért is hangoztatom mindenhol hogy igenis el kell menni évente dokihoz, ki lehet bírni azt a 2 perc vizsgálatot, nehogy késő legyen... "1"
5/9 A kérdező kommentje:
Nekem a menstruáció húzodott el,megvolt rendesen 5-6 napigmaztan meg jópár napig pecsételt.Nekem a magán dokim gyulladást allapitott meg,majd mentem másik tbs orvoshoz,aki mondta hgy vastag nagyon a nyalkahartya...2 hónapig figyelték,majd küldtek küretre,ott mutatta ki.1 hónapja megműtöttek,a heten megtudtam hogy nem kell utókezelés,csak szoros nyomkövetés.
2014. dec. 14. 22:06
6/9 A kérdező kommentje:
Mikor műtöttek téged kedves 4. Válaszoló?Milyen stadiu,ban voltál,most már jól vagy?Érdekes dolog ez,mert én is jártam mindig szűrésre,de a méhtest daganatot sajnos nem szűrik...
2014. dec. 14. 22:09
7/9 anonim válasza:
2001-ben műtöttek, 2000-ben született a lányom, a doki mondta is, hogy az biztos, hogy akkor még nem volt semmi gondom mert azt a szülésnél észre vette volna, szóval 1 év alatt alakult ki... igen teljesen jól vagyok :) őszintén szólva élvezem, hogy nem menstruálok :D 5 évig kellett fél évente vizsgálatokra járnom (nőgyógyászati-MRI - CT) ha neked a petefészkeket is kivették akkor arra készülj, hogy nagyon durva változókori tüneteid lehetnek,hisz nincs ami hormont termeljen... nem tudom beszélt-e neked erről az orvos, ha nem mindenképp beszélj vele erről. Nekem is azt mondták hogy számítsak rá a sugárkezelés miatt, hogy le fog állni a petefészek hormontermelése, de szerencsére nem állt le (nézettem rá pár évre hormonszintet és tökéletes volt és nem is jelentkeznek a tünetek azóta sem) - és annak nagyon örülj, hogy nem kell semmilyen utókezelés, mert sajnos a sugárnak van egyéb "mellékhatása" - gerincsérv... 8-9 éve derült ki a sérvem, szerencsére még nem olyan vészes,hogy műteni kelljen, csak ritkán "áll be" úgy hogy pár napig mozdulni se bírok, mindenesetre azt most tudtam meg 2 éve, hogy ez a sugártól van... (elköltöztem más városba és elmentem itt egy másik dokihoz aki kért röntgent és az első kérdése az volt, hogy milyen fajta rákom volt, mert látja hogy megsugaraztak és mutatta a képen hogy a sugár vágta tönkre ) hát ennyi maradt meg az egészből ,de amúgy tényleg teljesen jól vagyok :)
9/9 A kérdező kommentje:
Szia!Köszi jól vagyok,3 havonta kell mennem a proffhoz.Épp most voltam a múlt héten,majd szeptembernem kell menjek újra.Sajna azóta minden apró fájdalmat furcsaságot ennek tulajdonitok,megijedek.Remélem tényleg elég volt a mütét és nem lesz semmi rosszaság már.
2015. jún. 16. 16:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!