Van valami igazság abban, hogy "nem egészséges" káposztát/káposztás ételt tejföllel enni? (többi lent)
Ezt apósom mondta, s erről még sosem hallottam, én imádok minden káposztás-tejfölös ételt és semmi problémám nincs tőlük.
Viszont tudom, hogy a zsidó konyha szerint nem szabad összekeverni a kettőt és szerintem apósom ezt hallhatta valahol csak már nem emlékszik és okoskodik.
A zsidó konyhában a tejterméket és a húst nem szabad keverni, a káposzta viszont nem hús, szóval ebben (is) tévedsz.
A káposztaféléket meg tejföllel szokás fogyasztani, miért ne lenne egészséges?!
Az az oka, hogy a zsidók ugye sivatagi nép és akkoriban még nem volt hűtőszekrény, meg antibakteriális fertőtlenítés, és ha összekerült a tej meg a hús, akkor kölcsönösen megromlaszthatták egymást, illetve ha az egyik nem éppen friss volt akkor súlyos emésztési panaszokat okozhattak.
Az olymértékű különválasztási szigor, mint a teljesen elkülönített edényben való elkészítés meg azért alakult ki, mert a baktériumok ismeretének hiánya miatt úgy gondolták, hogy valamiféle "átokként" száll át egyikről a másikra a romlás és megfigyelték, hogy hogyha ennyire szigorúan külön tartják őket akkor jelentősen lecsökken a romlás esélye.
Kedves első válaszadó, utánanézhetnél, mielőtt okoskodsz.
De nem ez volt a kérdésem, hanem, hogy akkor egyáltalán nem is egészségtelen a káposzta+tejföl?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!