Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tud csinálni egy ájulásra...

Mit tud csinálni egy ájulásra hajlamos tini, hogy a buszon ne elájuljon el?

Figyelt kérdés
A húgom minden áron abba a gimibe akar járni amelyikbe én. Mivel az iskola nem helyben van,minden nap busszal járok be. Az út oda-vissza napi 1óra. 13 éves és már legalább 4-szer elájult,emellett epilepsziás is volt,de azt már kinőtte.Általában a meleg hozza ki nála,meg a nagy tömeg. Mivel tudná elkerülni a rosszullétet,ha pl.35percen át nagy tömegben és melegben állnia kell? Van erre valamiyen gyógyszer?
2014. aug. 26. 17:28
 1/7 A kérdező kommentje:
*ne ájuljon el
2014. aug. 26. 17:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Mondjuk leül? Nekem is előfordult, hogy rosszul voltam, és végigültem az utat. Igaz, több mammer is méltatlankodott, pont leszrtam.
2014. aug. 26. 17:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen. Ne induljon el éhgyomorra, és legyen mindig nála folyadék, és szőlőcukor.
2014. aug. 26. 17:41
 4/7 anonim ***** válasza:
"Ne haragudjanak, de nagyon rosszul vagyok. Átadná valaki a helyét?"
2014. aug. 26. 17:48
 5/7 homo ludensz ***** válasza:
Azt nem tudom hogy az epilepszia mivel jár mert szerencsére abban nem volt részem. Amennyiben biztosan tudjátok hogy kinőtte és nem maradt nyoma sem akkor azt kell elérni hogy szüntelenül 35 percen keresztül ne önmagát figyelje. Segít ha van egy ismerős a buszon csak, akinek köszön az is jó ha van nála valami könnyű olvasnivaló. Az első út és még néhány először kemény lesz de ahogy nő az önbizalma úgy lesz egyre könnyebb.
2014. aug. 26. 19:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Általában ez a probléma, ha a kamaszkorban jelentkezik, összefüggésben van a test hirtelen növekedésével. A lényeg az, hogy a gyors növekedéssel a keringési rendszer nem tud lépést tartani, kicsit több időre van szüksége, hogy megerősödjön. Velem ugyanez volt, 13-14 éves korom körül, pedig jó fizikumú srác voltam. A nagy tömeg, a buszon állás, meg a meleg, levegőtlen helyiségek (pl. iskolai ünnepély) hozták ki. Pár év múlva teljesen elmúlt, azóta gyakorlatilag bármennyit tudok állni, akár buszon, akár másutt.

Javíthatja a helyzetet,

- ha amennyire lehet, a jól szellőző helyeket keresi az ember ilyen helyzetekben is (tömegben, buszon),

- ha lehetőleg ülve marad,

- rendszeresen étkezik, sokat iszik, éhgyomorral nem teszi ki magát ilyen helyzetnek,

- ha a rosszullét még csak "kerülgeti", a láb mozgatása (főleg a vádli összehúzódása, pl. egyik lábára rááll, a másikat meg "rázza", a sarkát emelgeti) jót tehet, mert az izmok összehúzódása elősegíti a vér felfelé áramlását a szív felé.

2014. aug. 26. 22:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2014. aug. 27. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!