Elég nagy az alvásigényem (kb 10-11 óra körül). Hogy tudnám ezt csökkenteni?
Figyelt kérdés
14 éves vagyok. Elég zavaró, hogy ilyen nagy az alvásigényem. Lehet valahogy csökkenteni ezt? Például zavar, hogy ha 11 óra körül fekszek le másnap nem tudok felkelni még 7-kor se más meg éjfélkor fekszik és simán felkel 6-kor. Hogy tudom csökkenteni az alvásigényem?2013. dec. 30. 20:08
1/6 anonim válasza:
Sehogy, ez ilyenkor teljesen normális.
2/6 A kérdező kommentje:
Ez később kevesebb lesz?
2013. dec. 30. 20:15
3/6 anonim válasza:
sportolsz valamit? mert ha nem akkor érdemes lenne valamibe belekezdeni.
4/6 anonim válasza:
Figyelj a nyugodt alvásra. Legyen teljesen sötét és ne legyenek zavaró tényezők. Ne menjen közben a tv, számítógép legyen kikapcsolva stb.
Egyébként az a 9-10 óra alvásigény ilyen korban normális, hiszen fejlődő szervezet vagy, később csökkenni fog, aztán majd idős korra ismét növekedni.
Egyébként hozzászokás kérdése, elkezdeni nehéz a koránkelést aztán megszokod és működik egy ideig, majd utána ha sokszor nem alszod ki magad rendesen, akkor kellesz egy nagyobb alvás.
6/6 anonim válasza:
Én 15 éves vagyok és kb énis ennyit alszok.Csak annyi h én sportolok .De szerintem ezzel semmi baj nincs, legalább kipihenten kelsz fel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!