Miért van, hogy állandóan sóhajtási kényszert érzek?
Figyelt kérdés
Tegnap vettem észre, hogy kb 5 percenként "nagyobb" levegőt kell vennem a szokásosnál, és ezen elkezdtem parázni, kb figyeltem az órát hogy mikor sóhajtottam utoljára... Hozzátenném pánikbeteg vagyok, szorongok hónapok óta és hipochonder is vagyok, kb gerjesztem már magamat, ezmiatt szorongok hogy miért kell mindig nagyobb levegőt vennem, pedig nem érzem hogy amúgy bajom lenne, hogy szédülnék vagy ilyesmi. Most ezt mi okozza? Lehet ahhoz köze hogy felvagyok puffadva és nem tudok rendesen a hasamba levegőt venni? Vagy már kényszeresen odafigyelek rá? Pszichológushoz, pszichiáterhez járok, de mivel ez még csak most jelentkezett, nem tudtam megkérdezni. Volt már ilyen 1-2 alkalommal régebben, 1-2 hónapja kb, de akkor magától el is múlt, most meg csak görcsölök rajta.2014. aug. 21. 07:47
1/2 anonim válasza:
Szerintem leginkább azért, mert figyelsz rá és görcsölsz rajta. Régebben nekem is volt ilyen, de miután a tüdőgondozóban nem állapítottak meg semmit, megnyugodtam, onnantól nem figyeltem rá. Nagy ritkán még előjön, pl. most is ahogy olvastam a soraidat, egyből elkezdtem a sóhajtozást, de ez valóban így van, hogy ha csinálod, akkor egyre jobban kell. Az idők során már rájöttem egy légzéstechnikára, hogy ne érezzek erre késztetést, de a legfontosabb, hogy ne kezdj el figyelni a légzésedre. Talán az a legjobb, ha ez előjön, akkor kezdj el csinálni valamit, ami eltereli a figyelmed, lehetőleg ne ülő tevékenység legyen.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, szerintem is már csak azért van mert ennyire figyelek rá, meg szorongok miatta. Ugyan ez van az ásítással, amikor bemagyarázom magamnak hogy jaj nehogy elkezdjek sokat ásítozni, és persze azonnal rám jön ahogy rá gondolok...
2014. aug. 21. 08:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!