Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Kövér vagyok mit tegyek? 14f

Kövér vagyok mit tegyek? 14f

Figyelt kérdés
Tehát 14 éves fiú vagyok 181cm és kb 76kg nem sportolok semmit,mert van egy medencénk ahol tudnék úszni,csak az úszást mint sportot utálom a legjobban a sok készülődés fürdés és a tócsák felmosása miatt.Úgy érzem kellene valamit sportolnom csak a szüleim mindig a medencével állnak elő.Szerintem kövér vagyok,nagy a hasam,combom és egy kicsi tokám is van.Van egy szobabiciklink csak az a baj,hogy nincs pánt a pedálon és mindig megüti a lábamat ezért sokszor kék zöld a lábam.Az normális biciklimen meg nem jó a fék és félek rajta bicózni.Van egy trambulin a kertben amit szoktam használni csak egy idő után fáj a gerincem tőle. Mit ajánlotok fogyókúrát(úgy hallottam a tojás diéta a legjobb és a leggyorsabb).

2014. júl. 14. 15:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha van medence, akkor talán telik a kerékpár megcsináltatására, netán a szobabicikli megcsináltatására is. Labdasportok. Természetjárás, kirándulás, túra és kevesebb evés.
2014. júl. 14. 15:18
 2/10 anonim ***** válasza:
egyel kevesebbet. ez az elso.
2014. júl. 14. 15:39
 3/10 macikamacika ***** válasza:

A tojásdiéta csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható!!!!

És nem 14 éves korban lévő fejlődő szervezetnek!

Iktasd ki az étrendedből a finomított szénhidrátokat:cukrot,lisztes,zsíros ételeket,(rántást),

Ha fontos az étel sűrítése,akkor a te részedre édesanyád kivehet egy adagot,mielőtt berántja az egész ételt,s a tiédet besűrítheti mondjuk;borsó-vagy kölesliszttel,simán csak víz hozzáadásával.Nagyon finom.Egyébként is étkezz visszafogottan,tehát ne zabáld tele magad,de ne is éhezzél.Kitűnő,tartalmas,egészséges,laktató és finom reggeli pl.1-2 dinsztelt hagymára rásütni 3 borsozott,fűszerezett,lenmagliszttel elkevert tojásból omlett.Ebéd pl. szárnyashús rizzsel,krumplival,kölessel,hajdinával,borsóval,babbal vagy lencsével.Fogyassz salátát,gyümölcsöt.Kerüld az olajban sült ételeket.Naponta fogyassz legalább 1 teáskanál lenmagolajat,elősegíti a fogyást,akár lenyelve,akár ételbe téve.

Naponta iktass be minimum fél óra intenzív tornát, https://www.youtube.com/watch?v=onAu7FXulJo és meg lesz az eredmény. Ne keseredj el,ha nem lesz látványos eleinte,mert van,hogy csak 3 hét múlva indul be a fogyás. Egyébként a 181 cm magassághoz nem tűnik olyan rossznak a 76 kg.

2014. júl. 14. 15:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi de gyorsabban nem mennek le a kilók?
2014. júl. 14. 19:53
 5/10 anonim ***** válasza:
heti 1 kilonal nem javasolt tobbet fogyni, a te korodban meg lehet ez is tul gyors.
2014. júl. 15. 06:58
 6/10 macikamacika ***** válasza:

Nem,nem lehet gyorsabban fogyni!Lehet,hogy nálad 1 hét múlva már beindul a fogyás.A 3 hetet azért mondtam,mert sokan azt hiszik,hogy már másnap csökken a súlyuk,s elkeseredésükben pont akkor hagyják abba,amikor beindul a fogyás.

Hova sietsz?Még csak 14 éves vagy,van bőven időd,hogy csinosra formáld magadat! És még a felnőtt szervezetét is megbetegítheti a türelmetlen,esztelen fogyókúra,nemhogy egy gyermekét!Olyan anyagcsere betegséget szedhetsz össze,amit nem tudnak gyógyítani,mint pl:autoimmun betegség!Tehát kedves kérdező,ne folyamodj koplaláshoz.Csak szépen,ütemesen,következetesen, kitartással! Ne türelmetlenkedj,meg lesz az eredmény!

azért számold a kalóriákat,és nézd,mit,mivel eszel.

2014. júl. 15. 15:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyebkent 14 evesen a helyedben en nem probalkoznek semmifele dietaval, vagy kajamegvonassal. Persze arra figyelhetsz, hogy ne allandoan szemet kajakat egyel (csoki, ropi, udito, chips, ilyenek) de a helyedben en a sportra fektetnem a hangsulyt. Keress valami sportot ami erdekel, es jarj el oda, ha nincs semmi a kornyeken, akkor kezdd el a sajat sulyos edzeseket, es heti 3-4x jarj el futni. Mivel teljesen edzetlen vagy, ezert az elejen szenvedes lesz, de hamar elerheted az alkalmankenti 5-6 kilometert. Ha lefutsz hetente 3x 6 kilometert + csinalod heit 3x a sajat sulyzos edzeseket, akkor az nehany honap mulva meg fog latszani.

A legjobb korban vagy ahhoz, hogy ezt elkezdd. aztan ha tetszik a dolog, nehany ev mulva atnyergelhetsz a rendes sulyzos edzesekre, ha akarsz, az most meg nem igazan ajanlott neked.

2014. júl. 15. 15:39
 8/10 anonim ***** válasza:
elozo vagyok. meg annyit tennek hozza, hogy az alkatodon latszik: valoszinuleg hizekonyabb tipus vagy. ha igy folytatod, lehet 20 eves korodra 100 kilo leszel, teljesen elformatlanodsz majd. Ezt meg most meg lehet fogni sporttal, kesobb sokkal nehezebb lesz.
2014. júl. 15. 15:42
 9/10 anonim ***** válasza:
mozogj többet hagyd el a cukrot ennyi kezdetnek jó a séta is:)
2014. júl. 16. 11:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Àltalában úgy szokták számolni, az ideális testsúlyt hogy magasság-100. 181/76 az még nem nevezhetö kövérnek. Nem vagy sportos, de túlsúlyos nem. Mondjuk alkati adottság, ami a génektöl függ hogy mire hízol jobban, mennyire arányos a tested.

Ha egy kis készülödés és felmosás miatt is rinyálsz, hogy várhatod, hogy edzést vagy bármilyen sportot folyamatosan tudsz csinálni??? Hagyd abba a nyafogást és tüzd ki célul amit el akarsz érni és tarts ki. 7 éve én se hittem, hogy sikerülhet de ma már el se tudom képzelni, hogy ne sportoljak. Ha elfogy a kedvem akkor megnézem a kedvenc Arnold videómat és rögtön visszajön a vágyam. A sporttól rendkívül megnö a kitartás és a fegyelem. Eleinte kényszernek érzed majd, hogy végigcsináld az összes gyakorlatot de aztán már saját magad akarod elvégezni.

2014. júl. 24. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!