Kövér vagyok mit tegyek? 14f
A tojásdiéta csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható!!!!
És nem 14 éves korban lévő fejlődő szervezetnek!
Iktasd ki az étrendedből a finomított szénhidrátokat:cukrot,lisztes,zsíros ételeket,(rántást),
Ha fontos az étel sűrítése,akkor a te részedre édesanyád kivehet egy adagot,mielőtt berántja az egész ételt,s a tiédet besűrítheti mondjuk;borsó-vagy kölesliszttel,simán csak víz hozzáadásával.Nagyon finom.Egyébként is étkezz visszafogottan,tehát ne zabáld tele magad,de ne is éhezzél.Kitűnő,tartalmas,egészséges,laktató és finom reggeli pl.1-2 dinsztelt hagymára rásütni 3 borsozott,fűszerezett,lenmagliszttel elkevert tojásból omlett.Ebéd pl. szárnyashús rizzsel,krumplival,kölessel,hajdinával,borsóval,babbal vagy lencsével.Fogyassz salátát,gyümölcsöt.Kerüld az olajban sült ételeket.Naponta fogyassz legalább 1 teáskanál lenmagolajat,elősegíti a fogyást,akár lenyelve,akár ételbe téve.
Naponta iktass be minimum fél óra intenzív tornát, https://www.youtube.com/watch?v=onAu7FXulJo és meg lesz az eredmény. Ne keseredj el,ha nem lesz látványos eleinte,mert van,hogy csak 3 hét múlva indul be a fogyás. Egyébként a 181 cm magassághoz nem tűnik olyan rossznak a 76 kg.
Nem,nem lehet gyorsabban fogyni!Lehet,hogy nálad 1 hét múlva már beindul a fogyás.A 3 hetet azért mondtam,mert sokan azt hiszik,hogy már másnap csökken a súlyuk,s elkeseredésükben pont akkor hagyják abba,amikor beindul a fogyás.
Hova sietsz?Még csak 14 éves vagy,van bőven időd,hogy csinosra formáld magadat! És még a felnőtt szervezetét is megbetegítheti a türelmetlen,esztelen fogyókúra,nemhogy egy gyermekét!Olyan anyagcsere betegséget szedhetsz össze,amit nem tudnak gyógyítani,mint pl:autoimmun betegség!Tehát kedves kérdező,ne folyamodj koplaláshoz.Csak szépen,ütemesen,következetesen, kitartással! Ne türelmetlenkedj,meg lesz az eredmény!
azért számold a kalóriákat,és nézd,mit,mivel eszel.
Egyebkent 14 evesen a helyedben en nem probalkoznek semmifele dietaval, vagy kajamegvonassal. Persze arra figyelhetsz, hogy ne allandoan szemet kajakat egyel (csoki, ropi, udito, chips, ilyenek) de a helyedben en a sportra fektetnem a hangsulyt. Keress valami sportot ami erdekel, es jarj el oda, ha nincs semmi a kornyeken, akkor kezdd el a sajat sulyos edzeseket, es heti 3-4x jarj el futni. Mivel teljesen edzetlen vagy, ezert az elejen szenvedes lesz, de hamar elerheted az alkalmankenti 5-6 kilometert. Ha lefutsz hetente 3x 6 kilometert + csinalod heit 3x a sajat sulyzos edzeseket, akkor az nehany honap mulva meg fog latszani.
A legjobb korban vagy ahhoz, hogy ezt elkezdd. aztan ha tetszik a dolog, nehany ev mulva atnyergelhetsz a rendes sulyzos edzesekre, ha akarsz, az most meg nem igazan ajanlott neked.
Àltalában úgy szokták számolni, az ideális testsúlyt hogy magasság-100. 181/76 az még nem nevezhetö kövérnek. Nem vagy sportos, de túlsúlyos nem. Mondjuk alkati adottság, ami a génektöl függ hogy mire hízol jobban, mennyire arányos a tested.
Ha egy kis készülödés és felmosás miatt is rinyálsz, hogy várhatod, hogy edzést vagy bármilyen sportot folyamatosan tudsz csinálni??? Hagyd abba a nyafogást és tüzd ki célul amit el akarsz érni és tarts ki. 7 éve én se hittem, hogy sikerülhet de ma már el se tudom képzelni, hogy ne sportoljak. Ha elfogy a kedvem akkor megnézem a kedvenc Arnold videómat és rögtön visszajön a vágyam. A sporttól rendkívül megnö a kitartás és a fegyelem. Eleinte kényszernek érzed majd, hogy végigcsináld az összes gyakorlatot de aztán már saját magad akarod elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!