Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez tényleg igaz a C vitaminnal...

Ez tényleg igaz a C vitaminnal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

"Annyira szüksége van a szervezetünknek a C-vitaminra, mint a vízre. Ha egy bizonyos szint alá süllyed a testünkben lévő mennyiség, akkor meghalunk. Azért kell naponta fogyasztani, mert a szervezet nem tárolja a C-vitamint, hanem azonnal felhasználja (hiszen szüksége van rá), ezért a rendszeres bevitel szükséges."

Mert én nem szoktam C vitamint szedni soha. És még élek.

Mégis honnan lehet tudni, hogy mennyi kell belőle naponta, hogy ne haljak meg emiatt?

2014. júl. 3. 16:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Itt vannak a tünetek: [link]

Ha tapasztalod magadon akkor szedj c-vitamint, ha nem, akkor fölösleges.

2014. júl. 3. 16:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Mivel sok ételben van c-vitamin, lehet, hogy így is magadhoz veszed a kellő mennyiséget. Nyilván fontos vitamin, de véletlenül sem hasonlítanám össze a vízzel, ami nélkül az emberek mindössze 3 napig bírják.
2014. júl. 3. 16:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Merthogy nem mesterséges tablettából jön össze a vitaminbeviteled, hanem a táplálkozásból: zöldségből, gyümölcsből. Kb napi 100 milligram a szükséges. Megnyugodhatsz, hogy ha egyáltalán nem ennél zöldséget, gyümölcsöt, akkor már nem élnél. [link]
2014. júl. 3. 16:31
 4/6 A kérdező kommentje:

Szóval igaz!

Azt hittem valami reklámfogás az egész a Spártai vitamin weboldalon.

Akkor viszont 5 éves kisfiamnak beszerzek egy jó kis C vitamint, mert ő egyáltalán nem eszik zöldséget, gyümölcsöt is csak olyat, ami jó édes. (banán)

Köszönöm.

2014. júl. 3. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:

nem igaz!

és ha már C vitamint akarsz venni akkor a gyógyszertárban aszkorbinsav néven vedd meg, sokkal olcsóbb és az tiszta C vitamin. de felesleges kilószámra tömni a gyerekbe mert mind hogy hogyan visszük be, egyszerűen kipisiljük a felesleget, amennyi kell a szervezetnek felhasználja a maradékot kiürítí

2014. júl. 3. 16:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, én is csak a Cebion cseppre gondoltam, ez szín tiszta aszkorbinsav.
2014. júl. 3. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!