Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A szívritmuszavart lehet...

A szívritmuszavart lehet érzékelni saját közérzetünkön, vagy ezt csak orvosilag lehet kimutatni?

Figyelt kérdés
Néha nagyon furcsa érzést érzek a szívem környékén. Nem fájdalmas csak elég érdekes ugyanakkor zavaró. Ritkán jelentkezik, bár nemrég mikor lázas voltam a láz alatt többször is éreztem. Nem feltétlen a szívritmuszavar, de erre gyanakszom családi okok miatt. A választ előre is köszönöm :)
2014. márc. 30. 20:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, lehet érezni. A plusz ütéseket is, meg a kihagyásokat is.
2014. márc. 30. 20:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen,ilyenkor úgy érzed,hogy kimarad egy-egy ütem,a szíved a "torkodban dobog",elgyengülsz,megszédülsz.
2014. márc. 30. 21:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Pontosan nem szédültem meg de tényleg olyan érzés volt, mintha kimaradt volna. Vagy volt már rá példa, hogy többet éreztem a mellkasomban. Furcsa érzés szavakkal le se lehet írni
2014. márc. 30. 22:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Valamint forduljak-e ezzel orvoshoz, vagy még ne szenteljek különösebb figyelmet neki? 17 éves 180 centi 90 kilós srác vagyok ezt megjegyzem.
2014. márc. 30. 22:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezeket extrasystolénak hívják és nagyon gyakori jelenség teljesen egészséges embereknél is. Okozhatja: stressz,kávé dohányzás, de valóban lehet betegség (pl. szívbillentyű zavar) tünete is. Ha gyakran van ilyen nem árt elmenned orvoshoz és utánanézni,hogy mi okozza.
2014. márc. 31. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!